Održana radionica "Kako ispuniti očekivanja gostiju u destinaciji"

U Rovinju je održana radionica Wande S. Radetti, Tasteful Croatian Journey iz New York-a i Davora Krmpotić-a iz konzultantske tvrtke MT Consulting pod nazivom „Kako ispuniti očekivanja gostiju u destinaciji.“

Gošća i suradnica tvrtke MT Consulting, Wanda S. Radetti je vlasnica tvrtke Tasteful Croatian Journey u New York-u, koja je specijalizirana za organizaciju individualno prilagođenih, posebno dizajniranih turističkih putovanja za sofisticirane putnike koji su spremni investirati u jedinstveno životno iskustvo. Njena tvrtka Tasteful Croatian Journey je orijentirana potpunom  zadovoljstvu gosta, ispunjavanju svih njihovih zahtjeva i sveukupnoj kvaliteti. Programi koje oni nude su detaljno organizirani, a gosti odlaze isključivo na preporučena mjesta koja mogu u potpunosti zadovoljiti gosta. Tako svaki klijent gospođe Radetti dobije detaljne informacije o destinaciji, s uključenim preporukama restorana, taksista, barova, trgovina (i dr.) ali i kontakte sa brojem mobitela vlasnika ili voditelja koji će se osobno za njih pobrinuti da budu potpuno zadovoljni.

Klijenti tako dobiju doživljaj, a ne samo klasični odmor, u kojega su uključena sva njihova osjetila. To su destinacije koje uvijek mogu oduševiti i zadovoljiti gosta. Svaki klijet gospođe Radetti tako dobije pored klasične usluge bukiranja putovanja i precizan raspored putovanja, organizaciju prijevoza taksijem, smještaj, osobnog vodiča sa odličnim znanjem engleskog i poznavanja područja gdje vodi gosta, ali isto tako i osobnu dadilju i kuhara dok su u nekoj od privatnih vila. Takvi gosti za cijenu ne pitaju, luksuz i ljubaznost traže se na svakom koraku i voljni su ga platiti.

Na radionici je gospođa Radetti predstavila svoj rad, kao i zahtjevnost individualnog pristupa gostu koji danas nastoje neki naši hoteli ponuditi. 

Wanda S. Radetti je prepoznata i nagrađena od najprestižnije svjetske putničke publikacije Condé Nast Traveler’s Magazina kao najbolji specijalist za Hrvatsku, pet godina za redom, što se u turističkom svijetu smatra svojevrsnim Oskarom. Kroz diskusiju u kojoj je sudjelovao veći broj prisutnih, gospođa Wanda je ponudila svoju pomoć u podizanju kvalitete u Rovinju i poboljšanju ponude cijeloga grada i okoline. „How can I help you? “ Davor Krmpotić, ugostiteljski konzultant iz tvrtke MT Consulting je dugogodišnji ugostitelj, voditelj nekoliko ponajboljih New York-ških restorana kao i jedinstvene akademije ugostiteljskog usavršavanja u New York-u i New Jersey-u, a danas partner u Porečkoj konzultantskoj kući MT Consulting.

On je pojasnio način razmišljanja i kulturološki aspekt Amerikanaca, kao i visok standard usluge i ljubaznosti koji Amerikanci svakodnevno doživljavaju doma.

Osnovni pristup vrhunske usluge u Americi se zasniva na jednostavnom pitanju 'Kako Vam mogu pomoći?' (How can I help you?), iz tog jednostavnog pitanja krije se ljubazan pristup sa osmjehom i nastojanjem kako se u zadanom trenutku gostu može sve pružiti i kako za to naći rješenje u što kraćem roku. Dok je u Hrvatskoj još uvijek uobičajen pristup sa negativnom konotacijom (to ne radimo, ne možemo, nemamo) uz razna opravdanja i čestog traženja krivca u problematičnoj situaciji. Suprotno tome, Amerikanci su navikli da im se ponudi rješenje, mogućnost i krajnje zadovoljstvo potrošača. Zato uvijek kod komunikacije s gostom moramo imati na umu – kako da Vam pomognem, kako da Vam riješim Vaš problem. Umjesto onoga uobičajenoga – Mi to ne radimo! Nemamo! Ne možemo! NE! Ili tražiti krivca, tko je napravio grešku. Nemoj bit dio problema, budi dio rješenja, pojašnjava Krmpotić.

Hotel Monte Mulini ima puno primjera kao i načina rješavanja neobičnih zahtjeva gostiju, oni su puno postigli na stvaranju vrhunske kvalitete i gosti su izuzetno zadovoljni sa hotelom. Ali to nije uvijek slučaj i sa ostalim sadržajima grada Rovinja, kada gost odluči koristiti druge objekte. 

Često se puta gosti vraćaju sa dosta primjedbi i bez potpunog zadovoljstva.

Izmjenjivala su se neka od iskustva turističkih vodiča, kao i hotelskih recepcionara.

Cilj radionice je bio podizanje svijesti o važnosti zadovoljstva gosta, individualnost pristupu u stvaranju vrhunske usluge, kao i razvoj turizma koji mora bit doživljaj i iskustvo u svakom segmentu.

Stoga je izuzetno bitno da svi oni koji pružaju neku uslugu u destinaciji, pruže vrhunsku uslugu sa potpunim zadovoljstvom gosta – što je u konačnici glavna predispozicija za stvaranje visokokvalitetne destinacije – pet zvjezdica.

To se odnosi na sve – prodavača novina koji drži stranu štampu, taksistu koji ne puši u autu, kemijsku čistionicu koja uvijek na vrijeme završi čišćenje, policajca koji sa smiješkom i ljubaznošću daje direkcije gostima, kućni majstor i vrtlar hotela koji obavezno pozdravljaju gosta s njegovim imenom …itd…itd… Radionicu je organizirala konzultantska tvrtka MT Consulting, pod pokroviteljstvom Maistre d.d. iz Rovinja i uz pomoć i suradnju turističke zajednice Istre i grada Rovinja. Sudionici su bili voditelji ugostiteljskih objekata iz Rovinja, djelatnici Maistre, djelatnici turističke zajednice, turističkih agencija, turistički vodiči, privatni iznajmljivači, vinari, udruženje obrtnika grada Rovinja i strukovna škola Rovinj.

Radionica je pokazala da ovakva i slična druženja sa izmjenom iskustava mogu puno pomoći u stvaranju kvalitetnije atmosfere i ispunjenosti zadovoljstva gosta s destinacijom. Jer svaki gost koji danas odsjedne u hotelu sa pet zvjezdica mora i druge sadržaje u destinaciji doživjeti na tom nivou.

Potpuno zadovoljan gost tako postaje ambasador Hrvatske, Rovinja, lokalne ponude, restorana i hotela MT Consulting će i ubuduće nastaviti s ovakvim i sličnim radionicama i predavanjima a sve sa svrhom podizanja kvaliteta našeg ugostiteljstva.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox