Odvjetnik potvrdio: Sanader u Hrvatsku stiže idući tjedan

Bivši premijer Ivo Sanader najvjerojatnije će idući tjedan biti izručen Hrvatskoj, izjavio je danas jedan od njegovih zagrebačkih branitelja Goran Suić. Naš branjenik bit će izručen idućeg tjedna, no još uvijek ne znamo koji dan - kazao je Hini Suić nakon današnjeg trosatnog posjeta Sanaderu u pritvoru u Salzburgu, gdje su, kako je rekao, nastavili s pripremom obrane.

 

Kazao je kako su do njega i odvjetnika Čede Prodanovića u Austriju stigle informacije da televizijske i novinarske ekipe već dežuraju pred zagrebačkim zatvorom u Remetincu, no tvrdi da Sanader neće biti izručen danas i tijekom vikenda. Rekao je da još uvijek ne znaju na koji način će Sanadera prebaciti u Hrvatsku. Dodao je da bivšeg premijera i dalje boli noga te da će zbog toga u Hrvatsku najvjerojatnije doći na štakama.

Bivši premijer će nakon izručenja biti prevezen u zatvor u Remetincu jer mu je sudac istrage na zahtjev USKOK-a odredio jednomjesečni istražni zatvor. Nakon toga očekuje se da će Sanadera odvesti na ispitivanje u USKOk koji proteklih sedam mjeseci protiv njega vodi nekoliko antikorupcijskih istraga.

U MUP-u ne žele objaviti datum, vrijeme i način izručenja, uz obrazloženje da je postupak izručenja službena tajna. U austrijskom Ministarstvu pravosuđa kažu da je to stvar hrvatske strane, dok u hrvatskom Ministarstvu pravosuđa napominju kako je izručenje sada tehničko pitanje za koje je zadužena policija i zagrebački Ured Interpola.

Sanader je u pritvoru u Salzburgu već sedam mjeseci. Iako se na početku protivio izručenju, tvrdeći da u Hrvatskoj neće imati pošteno suđenje, nedavno je promijenio stav i složio se s pojednostavljenim postupkom izručenja. (Hina/MJ)

 

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox