Olive Oil Gallery - prva galerija maslinova ulja u Hrvatskoj

Na prvoj etaži Centra Kaptol u Zagrebu svoja vrata otvorila je Olive Oil Gallery, prva galerija maslinova ulja u Hrvatskoj.

Ovom zaista jedinstvenom projektu Eno galerije i oleoteke Uje, cilj je popularizirati vrijednost i kvalitetu hrvatskog maslinovog ulja, te educirati širu javnost o povijesti maslinarstva i procesima u postupku proizvodnje ulja.

Galerija je otvorena izložbom Identitet maslinovog ulja – komunikacija i dizajn koja je prikazala presjek suvremenog dizajna hrvatskih maslinovih ulja. Selektor izložbe je dr.sc.  Feđa Vukić, izvanredni profesor na Studiju dizajna, a organizator je agencija Manufaktura koja izložbu organizira u okviru svojeg već etabliranog projekta Hrvatska - zemlja maslinovog ulja. Za postav izložbe i vizualni identitet kataloga i izložbe zaslužna je poznata hrvatska dizajnerica Izvorka Jurić.

Osim stalnog galerijskog postava koji predstavlja brojne predmete vezane uz maslinovo ulje, u galeriji će se održavati izložbe, degustacije i promocije, a kreirali smo i posebne edukativne programe za djecu, turiste i građanstvo.  (PS/JK) 

 

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox