Oni su dali otkaz u Apple-u i osnovali svoje milijunske firme

Genijalci uglavnom rade u genijalnim tvrtkama, a nakon toga postanu presvjesni svoje genijalnosti pa učine logičan korak – osnuju još jednu genijalnu tvrtku. Tako su zaposlenici Apple-a nakon nekog vremena dali otkaz i osnovali svoje tvrtke, a one su primjerice LinkedIn, Facebook, Hotmail… piše profitiraj.hr.

 

Raditi u uvjetima tvrtke poput Apple-a, zacijelo je raj, ali nema do one „sam svoj šef“. Imena ovih odvažnih ljudi su:
Reid Hoffman – pokretač poslovne društvene mreže LinkedIn. Inicijalno osnivač tvrtke SocialNet.com, a bio je i član upravnog odbora za razvoj PayPala, čiji je kasnije postao izvršni direktor. Također je investitor Facebooka, Zynge, Flickra, Digga.
Andy Rubin – tvorac Androida koji je prodao Googleu. Danas je Googleov zaposlenik i glavni čovjek za Android, koji predstavlja najveću konkurenciju njegovom bivšem poslodavcu Appleu.
Sabeer Bhatia i Jack Smith – osnivači Hotmaila (doduše Smithova ideja, ali zajednička realizacija) što su i dobro unovčili 1998. godine kada je Hotmail prodan Microsoftu za 400 milijuna dolara.
David Morin – manager u Facebooku, koji je sudjelovao u stvaranju ove društvene mreže, a poslije pokrenuo antisocijalnu mrežu Path koja jako dobro posluje u SAD-u.

Apple vs. Google

Slične se stvari događaju i u Google-u, no genijalci češće napuštaju Apple jer je prefokusiran na Stevea Jobsa, dok Google svojim zaposlenicima omogućava pokretanje vlastite kompanije, a nerijetko i kupuje njihove izume i proizvode. (MJ)

 

Izvor: www.profitiraj.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox