Ostojić: Hrvatskom turizmu treba najmanje 20 golf terena

Ministar turizma Veljko Ostojić uoči predstojećeg Europskog seniorskog golf prvenstva u Zagrebu i Mokricama posjetio je danas terene Golf&Country cluba Zagreb gdje je uz organizatore tog prvenstva na konferenciji za medije izrazio podršku golf projektima istaknuvši da je golf potreban hrvatskom turizmu i čini važan dio turističke ponude, ali ne smije biti maska za pretjeranu izgradnju, betonizaciju niti apartmanizaciju.

Europsko seniorsko golf prvenstvo održat će se od 8. do 12. srpnja, a kako je najavljeno na današnjoj konferenciji, na njemu će sudjelovati oko 300 igrača iz 22 zemlje.

Istaknuvši i da golf ponuda u odnosu na druge sadržaje pridonosi produženju sezone, boljem iskorištenju kapaciteta i promjeni strukture gostiju u korist onih veće kupovne moći, ministar je kazao i da hrvatskom turizmu treba hitna realizacija najmanje dvadesetak golf terena.

Za to je potrebno izmijeniti zakonodavni okvir s naglaskom na zakon o gradnji, u kojem je sam golf teren nepotrebno definiran kao građevinsko zemljište, a zapravo je to uređena zelena površina te treba dobiti i takav status, smatra Ostojić dodajući da s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja već rade na izmjenama zakonodavnog okvira kako bi se već ove jeseni omogućila jednostavnija realizacija projekata.

Naglasio je i potrebu ubrzanja donošenje prostornih planova te rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, ali napominjući da golf ne smije biti maska za pretjeranu izgradnju, betonizaciju, niti apartmanizaciju. Kazao je i da će Ministarstvo turizma dati podršku golfu te će se proaktivno postaviti kako bi pružio logističku potporu investitorima kroz izmjenu zakonodavnog okvira te financijsku potporu za samu realizaciju projekata. (Hina/jk)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox