Otvoren stečajni postupak za "Ribnjak" iz Donjeg Miholjca

Osječki Trgovački sud donio je rješenje o otvaranju stečajnog postupka nad tvrtkom "Ribnjak" d.o.o. iz Donjeg Miholjca. Stečaj su pokrenuli radnici putem Sindikata PPDIV-a zbog neisplata plaća, zbog čega su, potkraj listopada, stupili u štrajk. U međuvremenu su za 49 radnika isplaćene plaće za srpanj i kolovoz.

Trgovački sud na današnjem je ročištu utvrdio kako postoje razlozi za otvaranje stečaja budući da je žiro-račun poduzeća u blokadi dulje od 60 dana, a blokada je 19. studenog iznosila više od 805.000 kuna.

Kao razlozi za pokretanje stečaja utvrđeni su nemogućnost plaćanja obveza i izlaska iz blokade te zaduženost poduzeća, budući da, uz ostalo, tvrtka dobavljačima duguje oko 8,2 milijuna kuna, a ima i 1,38 milijuna kuna nepodmirenih obveza prema državi te više od 26 milijuna kuna duga prema poslovnim bankama.

Za stečajnog upravitelja imenovan je Perica Mitrović, a na današnjem ročištu osnovan je privremeni odbor vjerovnika kako bi se što hitnije riješili problemi, poput prehrane ribe u ribnjaku, koji ne mogu čekati sazivanje novoga ročišta. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox