Otvoreni 6. dubrovački medijski dani

Na Sveučilištu u Dubrovniku uz prigodnu je svečanost otvorena 6. međunarodna znanstvena konferencija "Dubrovački medijski dani". Ovogodišnji skup, čija je središnja tema nove tehnologije, internet i komunikacija, održava se pod pokroviteljstvom hrvatskoga predsjednika Ive Josipovića te u organizaciji dubrovačkog Sveučilišta, Zaklade "Konrad Adenauer" i veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj.

 

Na događanju sudjeluje 50-ak sudionika iz 12 zemalja: SAD-a, Njemačke, Norveške, Portugala, Turske, Rumunjske, Bugarske, Makedonije, Slovenije, Srbije, BiH i Hrvatske.

Među uglednim stranim predavačima na konferenciji će predavanje održati David Ostroff sa Sveučilišta u Floridi, Orlin Spassov sa Sveučilišta u Bugarskoj, Andrea Ruebenacker s Deutsche Welle akademije, Marko Milosavljevič sa Sveučilišta u Ljubljani te mnogi drugi.
U sklopu konferencije bit će predstavljena knjiga novinarke HTV-a Tene Perišin "TV vijesti".

Na otvorenju skupa nazočne su pozdravili dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, zamjenik dubrovačko-neretvanskog župana Frano Skokandić te prorektor za međunarodnu suradnju dubrovačkoga Sveučilišta Vlatko Lipovac. (Hina)

 

Foto: www.unidu.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox