Poslovanje s pametnim električnim vozilima ključna je prekretnica u poslovanju Xiaomija

Xiaomi Corporation objavljuje da je dovršio registraciju kompanije Xiaomi EV Company Limited, s temeljnim kapitalom od 10 milijardi RMB (1,31 mlrd EUR). Lei Jun, osnivač, predsjednik i izvršni direktor korporacije Xiaomi, pravni je zastupnik nove kompanije Xiaomi EV Company Limited. Radi se o ključnoj prekretnici dugo očekivane Xiaomijeve inicijative pametnih električnih vozila (EV), koja je ovime i službeno ušla u fazu razvoja.


Krajem ožujka 2021., Lei Jun, osnivač kompanije Xiaomi, u svom je govoru najavio EV poslovnu inicijativu kompanije, a Xiaomi se njome obvezuje uložiti oko 10 milijardi USD (8,46 mlrd EUR) u poslovanje s električnim vozilima u narednih 10 godina, s početnim ulaganjem od 10 milijardi RMB (1,31 mlrd EUR). Lei Jun najavljuje kako će osobno voditi tim i vlastitu reputaciju uložiti u razvoj Xiaomijevog EV poslovanja. Lei Jun postao je pravni zastupnik kompanije Xiaomi EV Company Limited te će voditi tim koji će udvostručiti proizvodnju električnih vozila kako bi vlastita obećanja pretvorio u djela, pokazujući svoju čvrstu odlučnost i vjeru u proizvodnju električnih vozila.

Otkad je Xiaomi najavio pokretanje EV poslovanja, tvrtka je postala nada oživljenja automobilske industrije i dionik koji će u razvoj električnih vozila donijeti nove inovacije i potencijale. Lei Jun je 28. srpnja angažirao talentirani kadar za svoj autonomni odjel putem Weiba. Tijekom »earnings calla« za drugo tromjesečje 2021. održanog 25. kolovoza, Wang Xiang, partner i predsjednik Xiaomija, izrazio je da osjeća ogromnu ljubav automobilske industrije prema Xiaomiju, jer je kompanija tijekom natječaja zaprimila više od 20.000 životopisa. Xiaomi EV tim pomno je odabrao najtalentiranije kandidate i oformio tim od oko 300 zaposlenika. Iznimna naklonost kandidata kompaniji tijekom intervjua potvrdila je da Xiaomi postaje nova sila s velikim očekivanjima poslovne zajednice. Kako se tim i dalje brzo širi, novi talentirani istomišljenici su više no dobrodošli u kompaniju.

Tijekom 5 mjeseci - od objave Xiaomijeve EV inicijative do službene registracije EV tvrtke - Xiaomi EV tim proveo je brojna istraživanja među korisnicima i provjera u industrijskom lancu, s više od 2000 anketa i preko 10 posjeta industrijskim partnerima, nastavljajući s definicijom EV proizvoda i formiranjem tima.

Osim toga, Xiaomi je 25. kolovoza objavio kupnju tvrtke Deepmotion Tech, koja razvija tehnologiju autonomne vožnje. To pokazuje da se Grupa počela fokusirati na izgradnju automobilskih tehnologija i razvoj talenata. Xiaomi trenutno zapošljava 16.000 inženjera, a troškovi istraživanja i razvoja u 2020. iznosili su gotovo 10 milijardi RMB (1,31 mlrd EUR), što pokazuje Xiaomijevu spremnost i samopouzdanje u bogatoj bazi talenatiranih pojedinaca i tehnologije. Xiaomijeva tehnološka prednost u područjima umjetne inteligencije, novih materijala i drugim poljima dat će snažnu podršku automobilskom poslovanju.

U međuvremenu je Xiaomi izvijestio o rekordnim prihodima i rastu dobiti Grupe u drugom tromjesečju 2021. godine. U drugom tromjesečju 2021. ukupni Xiaomijev prihod iznosio je 87,8 milijardi RMB (11,5 mlrd EUR), što predstavlja povećanje od 64% u odnosu na prethodnu godinu; prilagođena neto dobit razdoblja iznosila je 6,3 milijarde RMB (830 mil. EUR), što predstavlja povećanje od 87,4% u odnosu na prethodnu godinu. I ukupni prihod i prilagođena neto dobit dosegli su rekordne vrijednosti u drugom tromjesečju. Osim toga, Xiaomi EV poslovanje dovršilo je formiranje tima, a istovremeno su značajna sredstva uložena u ključnu tehnologiju autonomne vožnje te je službeno registrirana kompanija Xiaomi EV Company Limited. Brojna dosadašnja pokazuju kako je nakon 5 mjeseci priprema Xiaomi bolji nego ikad te spreman krenuti na nov put, a buduće aktivnosti Xiaomi EV poslovanja vrijednim svih očekivanja. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox