Predsjednik Josipović: Struka treba ocijeniti treba li nam MMF

Struka treba uzeti olovku i papir i procijeniti da li možemo bez novca MMF-a ili ne, kazao je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović odgovarajući danas u Osijeku na novinarsko pitanje što misli treba li Hrvatskoj aranžman s MMF-om ili ne.

Dodao je kako teško gospodarsko stanje u Hrvatskoj nije od jučer, te da je nužno odlučnije ući u reforme, poticati one programe koji će dovesti do oporavka.

Nije dovoljno samo upozoravati na teško stanje nego treba poduzimati mjere, kazao je odgovarajući na pitanje kako komentira izjavu čelnika Europske središnje banke, koju je prenio guverner Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski.

Guverner Rohatinski prenio je, kako navode mediji, poruku čelnika Europske središnje banke Jeana-Claudea Tricheta, da Hrvatska, uz ovakav rast jediničnih troškova rada i fiskalnog deficita u kombinaciji sa stabilnim tečajem, ide ravno u katastrofu. Rohatinski kaže kako je katastrofa možda presnažna riječ, ali da je smjer kretanja jasan, te da ovako možemo izdržati godinu dana.

Predsjednik Josipović naglasio je da teško stanje u Hrvatskoj nije od jučer, da je struka na to upozoravala, te ukoliko neke mjere za oporavak nisu dale rezultate Vlada ih treba mijenjati, složivši se da je riječ o ozbiljnim problemima. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox