Prilika za posao: Vodafone u Rijeci otvara stotine radnih mjesta

Talijanska podružnica Vodafonea, jedne od najvećih svjetskih telekomunikacijskih kompanija, mogla bi uskoro smanjiti stopu nezaposlenosti u Rijeci. Naime, do kraja godine u call centru namjeravaju zaposliti 200 ljudi, a dogodine još toliko.

Vodafone je nedavno otvorio call centar smješten u zgradi Znanstveno-tehnologijskog parka u trsatskom Kampusu u Rijeci, u kojem je do sada već zaposleno 130 ljudi, a plan je do kraja godine zaposliti ukupno 200 djelatnika, piše Novi list.

Prema pisanju lista, zaposlenici Vodafoneovog call centra imaju zahvalne uvjete rada i mogućnosti. Temeljna plaća iznosi 3.200 kuna, što s prijevozom, koji varira ovisno o zoni, može narasti za oko 300 do 600 kuna. Ugovori se potpisuju na određeno na godinu dana, a radno vrijeme je u pravilu 36 sati tjedno, odnosno šest dana po šest sati. Dakle, satnica je oko 22 kune, plus prijevoz, a postoji i mogućnost skraćenog rada, četiri sata dnevno, kao i prekovremenog.

Sukladno Zakonu o radu, zaposlenici dobivaju 35 posto veći iznos za rad nedjeljom, a 50 posto za rad blagdanima i prekovremeni rad. U planu su i stimulacije za najbolje radnike. (jk) 

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox