Prodaje se Sanaderova jahta Malo vitra

Dok se bivši premijer Ivo Sanader na sudu brani od velikih optužbi, prodaje se njegova omiljena jahta Malo vitra

Sanaderov prijatelj Mario Zubović traži kupca za 18-metarsku drvenu jahtu na kojoj je najčešće odmarao bivši premijer. Na njoj je provodio ljeta i odmarao se kada je premijersku funkciju prepustio Jadranki Kosor. 

U marinama se raspitivao koje su mogućnosti za prodaju i potegao veze da stupi u kontakt sa zainteresiranim kupcima. U međuvremenu se iznajmljivala po 18 tisuća eura na tjedan, kaže neimenovani izvor za Jutarnji list

Jahta je u vlasništvu tvrtke Pomilon, u vlasništvu Zubovićeva zeta Nevena Poldrugača, koji ju je navodno kupio za oko 600 tisuća kuna 2008. godine. Brod je bio na servisu i temeljito je renoviran, što je bila investicija od oko milijun i pol kuna. Procjenjuje se da bi danas ta, 20 godina stara drvena jahta marke Akhir 54 talijanskog proizvođača mogla vrijediti oko 200 tisuća eura.

Dugačka je oko 18 i pol, a široka oko pet i pol metra. I kada je podnio ostavku na mjesto premijera, otišao je na odmor na tu jahtu uz zaštitu tjelohranitelja i MUP-ova broda. USKOK je istraživao i je li Sanader stvarni vlasnik broda, koji je registriran na tvrtku u vlasništvu Nevena Poldrugača. (HT)

 

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox