Prvi put u povijesti Olimpijskih igara: Svi sportovi na malim ekranima

Gledatelji u Hrvatskoj prvi put u povijesti Olimpijskih igara i njihova prikazivanja u domaćem eteru imat će priliku putem televizijskog programa pratiti sve sportove s Olimpijskih igara u Londonu. 

Svake četiri godine s Olimpijskih igara gledatelji imaju priliku vidjeti samo odabrane sportove pa tako ljubitelji sporta redovito odabiru razne satelitske kanale kako bi pratili sve što ih zanima. Ali to neće biti slučaj i s igrama u Londonu jer Hrvati će po prvi puta moći gledati baš sve sportove.

Uz HTV koji će prenositi 19 sportova, u prijenos OI iz Londona se uključila i Sportska televizija koja će uživo pratiti osam sportova - hokej na travi, streličarstvo, badminton, skokove u vodu, sinkronizirano plivanje, mačevanje, moderni petoboj i odbojku na pijesku. Uključivanje Sportske televizije u izravni prijenos Olimpijskih igara potvrđeno je nakon potpisivanja ugovora između Sportske televizije i HRT-a, koji je u ožujku raspisao javni poziv za dostavu ponuda za prodaju neiskorištenih televizijskih prava za Olimpijske igre u Londonu. Na taj način Sportska televizija je otkupila prava izravnog prijenosa onih sportova koje javna televizija neće izravno prenositi. To je ujedno prvi put da jedna komercijalna, nacionalna televizija prenosi Olimpijske igre. 

Zahvaljujući uključivanju Sportske televizije u prijenos natjecanja, OI London 2012. će u smislu realiziranih televizijskih prijenosa sportskih natjecanja biti najbolje pokrivene olimpijske igre u povijesti naše države, koja tako uz Njemačku postaje jedna od rijetkih zemalja u svijetu koja se može pohvaliti da će svojim gledateljima putem televizijskih ekrana osigurati besplatno praćenje svih sportova na jednim olimpijskim igrama.  

Tako će gledatelji svakoga dana moći gledati najmanje 240 minuta programa posvećenog Olimpijskim igrama u Londonu. U programu OI naći će se zanimljiva studijska emisija o dnevnim sportskim događanjima iz Londona, priče iz povijesti OI, priče o pripremama naših sportaša u Londonu, priče o olimpijskim sportovima i sportašima, a svakoga dana emitirat ćemo sportske vijesti iz svjetskog i hrvatskog sporta, rekao je glavni urednik Sportske televizije Jura Ozmec. Za stvaranje svakodnevnih priča o hrvatskim sportašima u Londonu, javljanja iz Hrvatske kuće i londonskih ulica te za prikazivanje svih zanimljivosti vezanih uz OI u Londonu zadužena je ekipa sastavljena od sedam djelatnika Sportske televizije koju čine tri novinara, dva snimatelja te dva realizatora/montažera. (PS/HT)

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox