Radnici Jadrankamena opet u štrajku i kreću u osnivanje nove tvrtke

Radnici Jadrankamena ponovo su krenuli u štrajk kojeg su prekinuli 2. veljače, a predsjednik Nezavisnog sindikata u tom poduzeću Tonči Drpić najavio je utemeljenje nove tvrtke koja bi se mogla zvati Bračkamen.

Pošto nam nisu isplaćene četiri zaostale plaće danas je oko 230 radnika, članova sindikata Jadrankamena, odlučilo ponovno stupiti u opći štrajk, ali unatoč tomu mi ćemo isporučivati robu ciljanim kupcima koji su je već naručili i platili ili će je pri narudžbi platiti, rekao je Drpić.

Po njegovim tvrdnjama za vrijeme prekida općeg štrajka od 2. veljače do danas svakodnevno je u prosjeku petnaestak kamiona odvozilo robu iz JadrankamenaMi smo radili, roba je odvožena, ali nismo primili plaće. Gdje je taj novac od prodane robe, pita Drpić. Izvijestio je kako se kod javnog bilježnika savjetovao o planovima za utemeljenje nove tvrtke umjesto sadašnjeg Jadrankamena.

U javno bilježničkom uredu su nam rekli da su naše zamisli sukladne zakonima Republike Hrvatske, te ćemo u idućih petnaestak dana završiti potrebnu dokumentaciju i registrirati novu tvrtku na splitskom Trgovačkom sudu. Nova će se tvrtka vjerojatno zvati Bračkamen i bit će registrirana za iste djelatnosti kao i dosadašnji Jadrankamen, to znači za vađenje, obradu, montažu i trgovanje arhitektonskog bračkog kamena, objasnio je Drpić. Ustvrdio je kako se pri utemeljenju nove tvrtke neće raditi ništa što nije u skladu sa zakonima Republike Hrvatske. (Hina/HT)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox