Ruski oligarh i Putinov prijatelj pronađen mrtav u Bračkom kanalu

Predsjednik Ruskog sanjkaškog saveza, oligarh i bliski prijatelj predsjednika Vladimira Putina Leonid Gart pronađen je mrtav u Bračkom kanalu.

 

Članovi posade trajekta koji plovi na relaciji Sumatrin – Makarska jučer oko 19 sati primijetili su mrtvu osobu koju su izvukli i predali polciji. Nakon identifikacije ustanovilo se kako je riječ o 39-godišnjem Leonidu Gartu, bogatašu i bliskom prijatelju ruskog predsjednika. Svoje žaljenje zbog smrti Garta obitelji i prijateljima izrazio je i Putin: Izgubili smo čovjeka koji je bio talentiran, ispunjen svrhom, posvećen poslu i pravi profesionalac, piše dnevnik.hr

Gart u Selca dolazi godinama, i zbog ljetovanja i poslovno, jer je vlasnik agencije za promet nekretninama Gart d.o.o. Ruski portal Izvestija piše kako je Gart primao čudne telefonske pozive te kako je imao zaštitare i na ljetovanju u Selcima. Te je večeri navodno trebao ići na večeru kod jednog od svojih hrvatskih prijatelja, no sasvim neočekivano je promijenio plan i umjesto toga isplovio gumenjakom na more.

Financijski direktor građevinske tvrtke GRM Dmitrij Hazov sumnja u prirodne uzroke smrti dugogodišnjeg partnera. Ne želim prejudicirati, ali sumnje u ubojstvo dijelim s obitelji i bliskim Leonidovim prijateljima, kazao je Hazov, kako prenosi Večernji list. Jedan od Gartovih prijatelja je kazao kako je Gart u subotu primio sumnjive telefonske pozive koji su ga jako uznemirili te kako je tada naglo promijenio planove. Nikome ništa ne govoreći, što nije bilo tipično za njega, isplovio je gumenim čamcem umjesto da ode kod prijatelja na večeru. Nakon što je njegova supruga u nedjelju otputovala u Moskvu, Gart se ponovno otišao voziti gumenjakom. Nekoliko sati kasnije pronađen je mrtav. Točan uzrok smrti znat će se nakon obdukcije u splitskoj bolnici, no mrtvozornik koji je pregledao tijelo nije uočio tragove nasilja. (HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox