Saborsko Istražno povjerenstvo za privatizaciju Ine održat će 13. i 14. rujna sjednicu na koju su pozvani Sanader i Polančec

Saborsko Istražno povjerenstvo za privatizaciju Ine održat će 13. i 14. rujna sjednicu na koju su pozvani odgovorni koji su bili u vladi, nadzornom odboru i upravi Ine za vrijeme privatizacije da daju iskaz, kako bi objasnili neke nejasnoće u privatizaciji ili preuzimanju plinskog poslovanja, a koje se nisu mogle razriješiti putem dokumentacije dostupne povjerenstvu.

 

Kao svjedoci pozvani su, među ostalima, bivši premijer Ivo Sanader te bivši potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec, najavljeno je na internetskim stranicama Hrvatskog sabora. Sjednica počinje u ponedjeljak 13. rujna, kada je predviđeno davanje iskaza odgovornih iz razdoblja kada se prodavalo 25 posto plus jedna dionica Ine. Iskaze bi trebali dati bivši potpredsjednik Vlade i predsjednik nadzornog odbora Ine Slavko Linić, tadašnji ministar gospodarstva Ljubo Jurčić koji je operativno radio u pregovorima i na ugovoru o prodaji te Tomislav Dragičević, dugogodišnji predsjednik uprave Ine.

 

Sutradan, 14. rujna, o preostalom dijelu privatizacije, od 2003. do 2009. te plinskog poslovanja, iskaze bi trebali dati sadašnji potpredsjednik Vlade i ministar financija te predsjednik nadzornog odbora Ine Ivan Šuker. Pozvani su i bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec koji je operativno sudjelovao na izmjeni ugovora koji se odnose na dioničare, tadašnji predsjednik Vlade Ivo Sanader te sadašnji predsjednik uprave Ine i član nadzornog odbora Zoltan Aldott.

 

Sedmorica navedenih svjedoka morali bi objasniti određene poteze koji su se odnosili na privatizaciju ili na preuzimanje plinskog poslovanja. Njihovim svjedočenjem trebao bi biti obuhvaćen čitav postupak privatizacije do trenutka kada MOL dolazi u posjed 47 posto dionica.
 

 

Izvor: Hina

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox