Sanader je stabilno, ne treba mu operacija

Bivši premijer Ivo Sanader stabilnog je zdravstvenog stanja te mu se kontinuirano prati srčani ritam i opetovanim mjerenjima nadzire arterijski tlak, izjavio je dežurni liječnik Klinike za bolesti srca i krvnih žila KBC-a Zagreb Hrvoje Jurin.

Sanader je u KBC Zagreb odveden u petak nakon što je sudac Ivan Turudić na prvom ročištu na zagrebačkom Županijskom sudu, prije čitanja optužnice, uvažio mišljenje vještaka da je bivši premijer zbog zdravstvenih tegoba nesposoban za suđenje. U bolnici je Sanaderu napravljena koronarografija koja je, po riječima predstojnika Klinike za bolesti srca i krvnih žila Davora Miličića, pokazala "određene promjene na krvnim žilama, ali ne takve da bi bio potreban bilo kakav zahvat". Sanader je zadržan u bolnici kako bi se obavile potrebne pretrage.

Protiv Sanadera u petak je trebalo početi suđenje zbog ratnog profiterstva, to jest USKOK-ove optužbe da je sredinom 90-ih uzeo 3,6 milijuna kuna provizije od zajma koji je Hrvatska dobila od austrijske Hypo banke. Novo ročište zakazano je za četvrtak, 3. studenog. (Hina/jk)

 

 

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox