Sanader nije jedini: Crnogorski premijer ima sat vrijedan 106.000 €

Bivši predsjednik crnogorske države i vlade i sadašnji čelnik vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović nosi na lijevoj ruci sat vrijedan 106.000 eura, objavili su crnogorski mediji.

Đukanovićem skupi sat otkrio je podgorički dnevnik Vijesti, precizirajući da je riječ o ručno rađenom satu švicarskog proizvođača "Breguet Tourbillon" od platine, koji stoji 91.300 funti, odnosno 106,76 tisuća eura. Vijesti navode da su prestižni sat ove marke nekada posjedovali kraljevi, pisci i brodovlasnici, a danas krase ruke šefova država i poduzetnika.

Vlasnici takva sata su bili Winston Churchill, Aleksandar Puškin i grčki brodovlasnik Onazis, a sada takav sat, piše podgorički dnevnik, imaju ruski predsjednik Dmitri Medvedev i francuski Nicolas Sarkozy. Đukanović ima više vrijednih ručnih satova, a neke je, kako je sam izjavio, dobio na dar od bivšeg glavnog tajnika NATO-a Javiera Solane i bivšeg francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca.

Britanski "The Independent“ u jednoj svojoj analizi prošle godine svrstao je Đukanovića među 20 najbogatijih državnika na svijetu, procjenjujući mu imetak na 10 milijuna funti. (Hina/jk) 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox