Sanader odbacuje sve optužbe, a Kosorici maca popapala jezik

Ivo Sanader najodlučnije odbacuje navode o uzimanju mita od čelnika MOL-a i smatra kako je riječ o lažima i konstrukcijama s kojima on nema nikakve veze, izjavio je za Hinu jedan od njegovih zagrebačkih branitelja Čedo Prodanović prenoseći Sanederovu reakciju na najnovije USKOK-ove sumnje na njegov račun.

 

Danas smo se telefonom čuli s našim branjenikom koji je odlučno odbacio navode o uzimanju mita. Očito je da se radi o još jednom u nizu slučajeva u kojemu pojedinci kupuju slobodu i pogodnosti u kaznenom postupku na račun Sanadera - rekao je Prodanović. Objasnio je kako pritom misli na vlasnika Diokija Roberta Ježića, kojega mediji spominju kao suvlasnika švicarske tvrtke preko koje je Sanaderu navodno isplaćeno 10 milijuna eura mita za prepuštanje MOL-u upravljačkih prava u Ini. Prodanović je rekao kako je znakovito da USKOK, unatoč toj sumnji, najnovijom istragom nije zahvatio i Ježića.

Drugi Sanaderov branitelj Goran Suić dodao je da je Sanader primio najnoviji USKOK-ov istražni nalog te kako se nada da će ga i oni kao branitelji danas dobiti.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor nije danas željela komentirati tvrdnje u medijima o proširenju istrage protiv bivšeg premijera Ive Sanadera zbog navodnog uzimanja 10 milijuna eura mita za prepuštanje MOL-u kontrole nad Inom. Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović rekao je kako je to predmet obrade, a istraga će sve pokazati.

USKOK je danas potvrdio da je protiv Ive Sanadera otvorena nova istraga zbog sumnje da je s još dvije osobe zloporabio položaj i ovlasti te primio mito. Pritom nije otkrio identitet osoba s kojima je bivši premijer navodno počinio kaznena djela, no bivši potpredsjednik vlade Damir Polančec potvrdio je za dnevni tisak da je prije nekoliko dana preko odvjetnika primio novi USKOK-ov istražni nalog. Polančeca se navodno ne tereti za uzimanje mita, već za pomaganje u zlouporabi položaja i ovlasti.

Mediji nagađaju da USKOK za davanje mita sumnjiči predsjednika uprave mađarske tvrtke MOL-a Zsolta Hernadija. Iz MOL-a su danas priopćili kako nije bilo nikakvih isplata ni dogovora o plaćanju ni s jednim od aktera i donosioca odluka na hrvatskoj političkoj sceni ni izravno ni neizravno, ni prije ni nakon dioničarskog ugovora. Odbili su sve navode i optužbe i najavili poduzimanje "stroge pravne mjere protiv svih koji šire takve navode i optužbe". (Hina/MJ)

 

Foto: Goran Jakus/PIXSELL

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox