Sanader pola sata kasnio na sud

Bivši premijer Ivo Sanader došao je jutros na zagrebački Županijski sud kao bi se javio sucu istrage, što je jedna od mjera opreza koja mu je izrečene prilikom puštanja iz istražnog zatvora.

Sanader se na sud trebao pojaviti u 9 sati, no stigao je pola sata kasnije taksijem.

Kako na sudu danas nema suca istrage u slučaju Fimi media Krešimira Devčića bivši premijer i predsjednik HDZ-a javio se sutkinji Veri Polak Presečki. Nakon 20-ak minuta bivši premijer je izašao sa suda i novinarima objasnio da su zakasnili na sud jer se "koordinirao" sa svojim odvjetnikom Goranom Suićem koji je imao manjih problema sa svojim automobilom pa nije stigao po njega.

Suić i Sanader su se zbog kašnjenja ispričali sutkinji.

Sanader je kazao da nije tražio dozvolu da napusti Zagreb i otputuje u Split u posjet bolesnoj majci, kako su neki mediji najavljivali.

Bivši premijer nije želio komentirati optužbe na njegov račun i sve veći broj osoba koje su se nagodile s USKOK-om.

Ne mislite valjda da ćemo ovdje iznositi svoju obranu, kazao je.

Nije želio komentirati ni suspenziju svog bivšeg tjelohranitelja, pomoćnika glavnog ravnatelja policije i načelnika Uprave za posebne poslove sigurnosti Davora Blaževića, kojega je ministar unutarnjih poslova udaljio iz službe zbog teže povrede službene dužnosti, to jest jer se sastao sa Sanaderom koji je okrivljen za više teških kaznenih djela. (Hina/jh)

 

 

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox