Sanader se u srijedu brani u slučaju provizije Hypo banke

U prvom susretu s USKOK-ovim istražiteljima bivši premijer Ivo Sanader u dvosatnom je iskazu porekao sve za što ga se tereti u aferi Fimi mediji, izjavili su nakon izlaska iz remetinečkog zatvora njegovi odvjetnici s kojima će u srijedu nastaviti iznositi obranu, ali u slučaju navodnog uzimanja 3,5 milijuna kuna provizije od Hypo banke.

 

Izlazeći iz zatvora, gdje je svjedočenje organizirano zbog Sanaderovih zdravstvenih problema s nogom, jedan od njegovih odvjetnika Čedo Prodanović rekao je da nakon iznošenja "argumentirane i uvjerljive obrane" bivši premijer i predsjednik HDZ-a osumnjičen za mnoga korupcijska nedjela nije želio odgovarati na pitanja dviju USKOK-ovih tužiteljica.

To je u skladu s našim instrukcijama jer nismo došli otkrivati istinu tužiteljstvu. Ono je zaduženo da utvrdi istinu, mi se branimo i ne želimo im ni na koji način olakšavati posao - izjavio je Prodanović mnogim novinarima koji prate kazneni progon najpoznatijega i najviše rangiranoga hrvatskog uhićenika.

 

Sanader odlučan u obrani

Dodao je da će obrana uskoro imati pravo uvida u spis, no to bitno ništa ne mijenja jer Sanader "zna od čega se brani i što mu se stavlja na teret, a pogotovo zna što je radio".

Prodanović smatra da njegova branjenika nijedan "novi papir i dokument" ne mogu pokolebati u onome što je rekao, a obrana će, ovisno o dokumentaciji u spisu, raditi strategiju i pripreme za nastavak postupka.

Istaknuo je da tijekom obrane koju je Sanader iznio "vrlo uvjerljivo i s dosta argumenata", a čije pojedninosti ne može otkriti zbog tajnosti postupka, nije bilo nikakvih iznenađenja. U ovakvim postupcima iznenađenja su vrlo rijetka, sve se uglavnom zna, na kojem terenu se igra i koje poteze vuče tužiteljstvo, a koje mi - dodao je. (Hina/dk)

 

Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox