Sanaderu određena jamčevina od 12,4 milijuna kuna

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda danas je produljilo istražni zatvor bivšem premijeru Ivi Sanaderu, ali ga je istovremeno zamijenilo jamčevinom od 12,4 milijuna kuna.

To u konkretnom slučaju znači da će Sanader izaći iz Remetinca nakon što današnja odluka suda postane pravomoćna, a sud dobije dokaz o položenom jamstvu. Uz jamstvo Sanaderu su određene i dvije dodatne zaštitne mjere prema kojima će Sanaderu biti oduzeta putovnica, a on će se svakog prvog ponedjeljka u mjesecu morati javljati sucu istrage.

Glasnogovornik suda Krešimir Devčić pojasnio je da Sanader sigurno neće izaći iz Remetinca prije ponedjeljka kako je to prije nekoliko dana naložio Ustavni sud.

Sanader će na slobodu izaći tek kada budu ispunjeni svi uvjeti, što u konkretnom slučaju znači da rješenje mora postati pravomoćno. Naime, stranke na današnju odluku imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu. Nakon toga treba biti položena jamčevima, a optuženik mora dati obećanje da se neće kriti - kazao je Devčić.

Na pitanje koliko bi dana moglo proći prije Sanaderova puštanja iz Remetinca Devčić je kazao da je svaka procjena u ovom slučaju nezahvalna. To je proces koji mora potrajati - kazao je Devčić, pojašnjavajući da se sigurno ništa ne može dogoditi u iduća tri dana koliko je žalbeni rok na današnju odluku. (Hina)

 

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox