Sanaderu opet odgođeno suđenje: Svi njegovi odvjetnici su bili spriječeni

Budući da je u zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo došao bez odvjetnika bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader ni danas nije iznosio obranu u aferi HEP-TLM, a novi je termin za ispitivanje u slučaju u kojem se šteta procjenjuje na oko 650 milijuna kuna zakazan za 13. veljače.

Bio sam spreman iznijeti obranu, ali po zakonu na prvom ispitivanju moram imati branitelja. Kako je moj odvjetnik Čedo Prodanović operiran u utorak pa se mora oporavljati novi termin je zakazan za 13. veljače, kazao je Sanader nakon što je 45 minuta proveo u zgradi Županijskog državnog odvjetništva u Savskoj ulici.

Zbog Prodanovićeve operacije koljena odgođeno je i prošlotjedno ispitivanje u ovom slučaju. U međuvremenu Sanaderov odvjetnik Goran Suić je otputovao iz Hrvatske, a Jadranka Sloković navodno ima druge otprije dogovorene odvjetničke obveze.

Sanader će nakon ispitivanja najvjerojatnije postati optuženik, jer je tužiteljstvo već podiglo optužnicu protiv bivšeg predsjednika uprave HEP-a Ivana Mravka.

Mravka se tereti da je, "postupajući po traženju i zaduženju dobivenom od Sanadera", zloupotrijebio položaj i ovlasti te od 2008. do kraja 2011. šibenskome TLM-u i mostarskom Aluminiju prodavao jeftinu struju, pri čemu je HEP navodno oštećen za 650 milijuna kuna.

Ta je optužnica podignuta nakon više od godinu i pol istrage, a njome se tereti i bivši Mravkov savjetnik umirovljeni general Ivan Kapular te bivši član Nadzornog odbora HEP-a Zdenko Juričić.

Uoči podizanja optužnice državno odvjetništvo odustalo je od kaznenog progona protiv bivšeg potpredsjednika vlade Damira Polančeca i bivšeg direktora TLM-a Ivana Koštana, koji su bili pod sumnjom od početka istrage. Oni će biti svjedoci u postupku protiv Mravka. (Hina/jh)

 

 

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox