Slučaj "Željezara Split": Nisu stali u sudnicu, pa je ročište odgođeno

Ispitno ročište za Željezaru Split u stečaju koje se danas trebalo održati na Trgovačkom sudu u Splitu, odgođeno je na neodređeno vrijeme, jer prostorne, tehničke mogućnosti sudnice ne dopuštaju održavanje ročišta s obzirom da je velik broj stečajnih vjerovnika, punomoćenika i zastupnika stečajnih vjerovnika nazočio i u hodniku izvan sudnice, kazao je stečajni sudac Ivan Basić.

 

Sve smo pripremili za današnje ispitno ročište, ali uvjeti, zbog velikog broja nazočnih, nisu primjereni, rekao je Basić obrazlažući odluku o odgađanju za danas zakazanog ispitnog ročišta. Sudac Basić kaže kako će pokušati u idućih nekoliko dana u Splitu osigurati primjeren prostor za održavanje ispitnog ročišta kako bi mu mogao nazočiti veći broj stečajnih vjerovnika.

Stečajni je sudac zadužio stečajnog upravitelja splitske Željezare Vedrana Šeparovića da o novom datumu ispitnog ročišta, koji će biti naknadno utvrđen, izvijesti sve stečajne vjerovnike koji su prijavili svoje tražbine.

Ovo je drugi put da se odgađa ispitno ročište za splitsku Željezaru u stečaju. Prvi je put odgođeno sa 4. svibnja na 20. svibnja zbog, kako je tada obrazloženo, velikog broja prijava tražbina.

Stečajni sudac Basić danas nije mogao potvrditi hoće li se, nakon današnje odgode ispitnog ročišta, izvještajno ročište održati 26. svibnja. Moguće je da se spoje ispitno i izvještajno ročište 26. svibnja ili nekog drugog dana kada se pronađe adekvatan prostor - kazao je Basić. (Hina/MJ)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox