Split: Radnici Dalmacijavina započeli štrajk

U splitskom Dalmacijavinu danas je počeo štrajk radnika zbog neisplate tri posljednje plaće, uslijed čega su radnicima na račune počele stizati ovrhe.


Štrajkat ćemo sve dok novac ne sjedne na tekuće račune radnika - izjavio je novinarima predstavnik Nezavisnog sindikata Dalmacijavina Lukica Bucat.

Zadnje dvije godine sindikat traži brzu privatizaciju tvrtke, no čini se da od toga nema ništa. U nezavidnoj smo situaciji jer naši proizvodi nestaju s tržišta, a time gubimo stečenu poziciju, rekao je Bucat dodavši kako radnici žele upozoriti vlasnika da treba redovito isplaćivati plaće želi li da privatizacija teče po planu.

Preseljenje Dalmacijavina na novu lokaciju odgođeno je za mjesec dana, kazao je Bucat koji vjeruje da će se do 17. lipnja, kada istječe rok za podnošenje ponuda, ipak pojaviti kupac za Dalmacijavino, nakon čega će tvornica biti privatizirana.

Na prodaju po posebnim uvjetima, odnosno po početnoj cijeni od jedne kune, je 620.618 dionica koje čine 79,82 posto temeljnog kapitala tvrtke. (Hina/SJ)

 

Foto: PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox