Srećko Ferenčak, nepravomoćno osuđen na godinu zatvora, izabran u NO Janafa

Hrvatska agencija za obvezne zalihe nafte i naftnih derivata (HANDA) je u Nadzornom odboru Janafa s mjesta članova Nadzornog odbora opozvala Barbaru Šimić i Krešimira Baranovića i umjesto njih imenovala Srećka Ferenčaka i Gorana Kovačevića, objavio je Janaf putem Zagrebačke burze.

Janaf je 31. siječnja zaprimio odluke dioničara HANDA-e, kojima je HANDA, koristeći se pravom iz članka 28. Statuta društva, dana 30. siječnja opozvala Barbaru Šimić i Krešimira Baranovića s mjesta članova Nadzornog odbora društva te je umjesto njih imenovala Srećka Ferenčaka i Gorana Kovačevića. Novoimenovani članovi stupaju u mandate svojih prethodnika, navodi se u obavijesti Janafa.

Podsjeća se da HANDA, sukladno Statutu Janafa, ima pravo izravnog imenovanja dva člana Nadzornog odbora.

Nadzorni odbor Janafa ima šest članova, a bivša je Vlada u svibnju prošle godine predložila tri člana, na temelju provedenog javnog natječaja, i od tada je predsjednik Nadzornog odbora Branko Radošević. Po podacima o vlasničkoj strukturi s internet stranice Janfa, HANDA u Janafu ima udio od 26,28 posto.

Podsjetimo, Srećko Ferenčak je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen za slučaj Nanbudo, za koji je dobio godinu dana zatvora te mora vratiti 4,8 milijuna kuna. Bivši saborski zastupnik HNS-a i predsjednik Hrvatskog nanbudo instituta sa suradnikom Turkovićem zaradio je više od 9,5 milijuna kuna na nezakonitoj prodaji gradskog zemljišta. 

 

 

 

Izvor: Hina/poslovni.hr
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox