SSSH: Povjerenstvo za zapošljavanje nije "za jednokratnu upotrebu"

Savez samostalnih sindikata Hrvatske izjasnio se kako povjerenstvo vezano uz problematiku zapošljavanja odnosno nezaposlenosti, čije je sazivanje jučer dogovoreno za drugi tjedan, nije još jedno u nizu povjerenstava „za jednokratnu upotrebu", ali je činjenica da je dosad ostalo samo „na papiru".

 

Riječ je o Povjerenstvu za praćenje provedbe nacionalnog akcijskog plana zapošljavanja utvrđenog Zakonom o posredovanju u zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti, čiji je predsjednik ministar nadležan za rad (odnosno u slučaju njegove spriječenosti državni tajnik za rad).

Inicijativa koju je SSSH prošloga tjedna uputio ministru Popijaču sa zahtjevom sazivanja toga Povjerenstva još je jedan pokušaj pritiska na Vladu RH da se politikom zapošljavanja počinje baviti na koordinirani način, budući da upravo ta politika mora biti najintegriranija te više od ijedne druge mora biti koordinirana i povezana s gospodarskom, industrijskom i obrazovnom politikom, mirovinskim i zdravstvenim sustavima... Jedan od najnovijih primjera te nekoordiniranosti je najnoviji skandal s dadiljama, stoji u priopćenju sindikata.

Razumijevanje politike zapošljavanja kao nuspojave gospodarske politike još je jedna od zabluda Vlade RH koja daje rezultate upravo proporcionalne uloženom trudu i sposobnostima – nikakve, tvrde. (PS/MJ)

 

Foto: www.vlada.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox