Star Alliance osniva centar izvrsnosti u Singapuru

Potkraj ove godine Star Alliance osnovat će upravljački ured u Singapuru.


Tu je odluku donio izvršni odbor u čijem su sastavu izvršni direktori 26 avioprijevoznika u članstvu udruge, koji smatraju da će novi centar izvrsnosti biti važna dimenzija u ostvarenju strategije Star Alliancea za poslovanje nakon pandemije koronavirusa i u daljnjoj inovativnosti, otpornosti i agilnosti saveza.

Svi sektori poslovanja grade viziju svijeta nakon pandemije, koji će virus COVID-19 značajno promijeniti, a to će se odraziti preko narušavanja globalnih mreža, gospodarstava i života mnogih. Zbog globalne reakcije na COVID-19 došlo je i do destabilizacije zrakoplovnoga sektora. U takvim je okvirima donesena odluka da se osigura budućnost Star Alliancea.

Star Alliance imat će zapravo dva međunarodna centra izvrsnosti u skladu s globalnom naravi saveza. Ured u Singapuru upotpunit će rad dugogodišnjeg ureda u Frankfurtu, a bavit će se ponajprije unapređenjem strategije digitalnog iskustva putnika. Dvije članice saveza, Lufthansa i Singapore Airlines, uspostavile su inovacijske centre u Singapuru, što je dodatna prednost u promicanju ključnih inovacija u digitalnom iskustvu korisnika.

Singapur je odabran na temelju kriterija kao što su pristup inovacijama i globalna konkurentnost. Singapur se pokazao poželjnim i zbog toga što ga je Svjetska banka visoko rangirala na ljestvici jednostavnosti poslovanja, a više puta proglašen je najkonkurentnijom državom na svijetu. PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox