Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Godišnji odmor koji je iskorišten prije prestanka radnog odnosa

Radnik radi u našem društvu veći više godina. U mjesecu kolovozu omogućili smo tome radniku da iskoristi cijeli godišnji odmor za ovu godinu. Međutim, radnik nam je dao otkaz jer odlazi u drugu tvrtku. Radni odnos prestaje mu 12. listopada ove godine. Upoznati smo s činjenicom da radnik za ovu godinu u našem društvu ima pravo samo na razmjerni dio godišnjeg odmora, a ne na cijeli godišnji odmor. S obzirom da smo radniku omogućili da iskoristi cijeli godišnji odmor, možemo li tražiti da nam vrati novce za dio godišnjeg odmora kojeg je iskoristio a na koji nije imao pravo?


Pitanje je postavio čitaljelj S.N., a odgovor daje savjetnik Poslovnog savjetnika
Odgovor: Zakon o radu je u članku 78. stavku 3. propisao kako postupiti u slučaju koju ste naveli u Vašem pitanju. Navedenom odredbom je propisano….(PS/SŠ)

 

Cjelokupni odgovor potražite u broju listopad 2016.  Poslovnog savjetnika. Više na linku....  

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik 

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com 

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika.

Ukoliko ste pretplatnik Poslovnog savjetnika, pitanje možete postaviti putem telefona u za to predviđeno vrijeme, naši savjetnici rado će vam odmah odgovoriti i riješiti vaše nedoumice iz područja poreza, prava i radnih odnosa. NAPOMENA: savjetnici NE odgovaraju na pitanja iz područja računovodstva, npr. knjiženja u glavnoj knjzi, te na pitanja vezano uz popunjavanje raznih poreznih obrazaca. Na takva pitanja dajemo savjete u okviru pretplate na časopis "Računovodstvo i porezi u praksi".

Call centar možete koristiti dva dana u tjednu, ponedjeljkom i petkom, na posebnom broju telefona uz jedinstveni tajni pretplatnički PIN koji se nalazi na vašem R1 računu za uplaćenu godišnju pretplatu na Poslovni savjetnik.

Više informacija o pretplati na časopis Poslovni savjetnik i načinu korištenja savjetničkih usluga možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742 svakim radnim danom od 8 do 16 sati.
 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox