Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Kako restruktuirati poslovanje tvrtke

Direktor sam trgovačkog društva koje posluje u otežanim uvjetima. Zbog nenaplaćenih potraživanja i odlaska u predstečaj i stečaj naših klijenata dovedeni smo i sami pred upitnost funkcioniranja. Radnicima smo dužni jednu plaću i prijete štrajkom. Što možemo učiniti kako bi prevladali ovu situaciju?


Pitanje je postavio čitatelj P.R. iz Rijeke, a odgovor daje savjetnik Poslovnog savjetnika, Stipe Šola
Odgovor:
Teško je poslovati pod nedefiniranim pravilima poslovanja. Ponekad ukoliko želite prodati svoju robu ili usluge pristajete na duže rokove plaćanja, niže cijene ili slično. Sve vas to dovodi do toga da svoje obveze servisirate ne iz poslovanja već iz zaliha ili novih kredita. Posljedica toga je u nekom trenutku i nemogućnost poslovanja pod takvim uvjetima. Dodatan problem je i ukoliko poslujete… (PS/SŠ)

Cjelokupni odgovor potražite u broju svibanj 2017.  Poslovnog savjetnika. Više na linku....  

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik 

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com 

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika.

Ukoliko ste pretplatnik Poslovnog savjetnika, pitanje možete postaviti putem telefona u za to predviđeno vrijeme, naši savjetnici rado će vam odmah odgovoriti i riješiti vaše nedoumice iz područja poreza, prava i radnih odnosa. NAPOMENA: savjetnici NE odgovaraju na pitanja iz područja računovodstva, npr. knjiženja u glavnoj knjzi, te na pitanja vezano uz popunjavanje raznih poreznih obrazaca. Na takva pitanja dajemo savjete u okviru pretplate na časopis "Računovodstvo i porezi u praksi".

Call centar možete koristiti dva dana u tjednu, ponedjeljkom i petkom, na posebnom broju telefona uz jedinstveni tajni pretplatnički PIN koji se nalazi na vašem R1 računu za uplaćenu godišnju pretplatu na Poslovni savjetnik.

Više informacija o pretplati na časopis Poslovni savjetnik i načinu korištenja savjetničkih usluga možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742 svakim radnim danom od 8 do 16 sati.
 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox