Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Kako upravljati problematičnim zaposlenicima

Poduzetnik sam s jasnom vizijom. Borim se s problemima u okruženju poput birokracije, nepovoljnih gospodarskih trendova, teškoća s naplatom… No, ponekad mi se čini da najveću bitku vodim „u kući“, sa zaposlenicima koji naprosto ne pokazuju dovoljno predanosti, odnosno kao da nisu svjesni problema s kojima se suočavamo. Problematičnih srećom nema puno, no oni koji to jesu kvare radnu atmosferu i potiču i ostale da se s njima solidariziraju pa pate produktivnost i efikasnost. Nisam psiholog po struci pa me zanima kako pristupiti problematičnima.


Pitanje je postavio čitatelj T.G. iz Zagreba, a odgovor daje savjetnica Poslovnog savjetnika, Nataša Rupčić
Odgovor: Prilikom regrutacije i zapošljavanja ljudi imaju sklonost prikazati se u najboljem svjetlu, a tek s protokom vremena mogu se uočiti njihove prave osobine. Unatoč testovima i naporima oko provođenja intervjua, nerijetko se događa da ne dobijete osobu kakvu ste željeli, odnosno onu za koju vam se tijekom procesa selekcije činilo da ima sva potrebna znanja, vještine i osobine. Tada se suočavate sa situacijom da ste umjesto rješenja dobili novi problem. Napori da neodgovarajuće ponašanje promijenite programom…(PS/SŠ)

Cjelokupni odgovor potražite u broju svibanj 2017.  Poslovnog savjetnika. Više na linku....  

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik 

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com 

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika.

Ukoliko ste pretplatnik Poslovnog savjetnika, pitanje možete postaviti putem telefona u za to predviđeno vrijeme, naši savjetnici rado će vam odmah odgovoriti i riješiti vaše nedoumice iz područja poreza, prava i radnih odnosa. NAPOMENA: savjetnici NE odgovaraju na pitanja iz područja računovodstva, npr. knjiženja u glavnoj knjzi, te na pitanja vezano uz popunjavanje raznih poreznih obrazaca. Na takva pitanja dajemo savjete u okviru pretplate na časopis "Računovodstvo i porezi u praksi".

Call centar možete koristiti dva dana u tjednu, ponedjeljkom i petkom, na posebnom broju telefona uz jedinstveni tajni pretplatnički PIN koji se nalazi na vašem R1 računu za uplaćenu godišnju pretplatu na Poslovni savjetnik.

Više informacija o pretplati na časopis Poslovni savjetnik i načinu korištenja savjetničkih usluga možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742 svakim radnim danom od 8 do 16 sati.
 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox