Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Mirenje nosi brzi postupak i minimalni trošak

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik, te putem telefona renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito

Kako sam imao prilike puno čuti o alternativnom rješavanju sporova mirenjem predložio sam drugoj strani u postupku da dugogodišnji spor pokušamo riješiti sklapanjem nagodbe u postupku mirenja. Nažalost odbili su moj prijedlog i nastavljamo dalje dugotrajni sudski proces. Kako bih mogao ubrzati rješavanje spora?

Pitanje je postavio čitatelj L.C. iz Osijeka, a odgovor daje savjetnik Poslovnog savjetnika, Stipe Šola.
Odgovor: Prema dugogodišnjem iskustvu jednog od akreditiranih Centara za mirenje u Hrvatskoj čak 50 % postupaka mirenja u gospodarskim sporovima koji je pokrenut pred tim Centrom nije prihvatila druga strana. Glavni razlog zbog kojega druga strana nije prihvatila mirenje gotovo uvijek je isti. Strana kojoj se predlaže mirenje tu činidbu vrlo često protumači na način da je strana koja predlaže mirenje shvatila kako je njen položaj u sudskom postupku oslabljen te da bi na ovaj način željeli izbjeći katastrofalne posljedice sudske presude. To naravno može biti i motiv strane koja predlaže mirenje no da li je to uvijek tako...(PS/SŠ)

Cjelokupni odgovor potražite u broju lipanj  2015.  Poslovnog savjetnika. Više na linku.... 

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika.

Ukoliko ste pretplatnik Poslovnog savjetnika, pitanje možete postaviti putem telefona u za to predviđeno vrijeme, naši savjetnici rado će vam odmah odgovoriti i riješiti vaše nedoumice iz područja poreza, prava i radnih odnosa. NAPOMENA: savjetnici NE odgovaraju na pitanja iz područja računovodstva, npr. knjiženja u glavnoj knjzi, te na pitanja vezano uz popunjavanje raznih poreznih obrazaca. Na takva pitanja dajemo savjete u okviru pretplate na časopis "Računovodstvo i porezi u praksi".

Call centar možete koristiti dva dana u tjednu, ponedjeljkom i petkom, na posebnom broju telefona uz jedinstveni tajni pretplatnički PIN koji se nalazi na vašem R1 računu za uplaćenu godišnju pretplatu na Poslovni savjetnik.

Više informacija o pretplati na časopis Poslovni savjetnik i načinu korištenja savjetničkih usluga možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742 svakim radnim danom od 8 do 16 sati.

 

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox