Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Mirenje-posredovanje, vaš je alat za upravljanje sporom

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik, te putem telefona renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito

Nakon dugogodišnjeg poslovanja bez ijednog spora sada smo suočeni s sporom s relativno novim klijentom. Željeli bismo spor riješiti u dogovoru s drugom stranom no nismo sigurni da bi naš prijedlog za ovakav način rješavanja spora druga strana shvatila dobronamjerno već kao izraz naše slabosti i nesigurnosti. Što činiti?

Pitanje je postavio čitatelj iz Zadra, a odgovor daje savjetnik Poslovnog savjetnika, Stipe Šola.
Odgovor: Spor proizvodi stresna stanja za one koji su mu dionici, oni su destruktivni te osim temeljnog u pravilu potiču još nekoliko njih uvlačeći strane u spiralu sukobljavanja iz koje se teško izvlače. Svakako da bi danas dostupni alternativni načini rješavanja sporova bili prikladni za rješavanje sporova. Mirenje – posredovanje je jedan od mogućnosti. On vam nudi brz, učinkovit i diskretan način rješavanja spora. Mirenjeposredovanje zahtjeva malo dobre volje i vremena obiju strana u sukobu koje će uz pomoć miritelja moći naći rješenje za svoj spor. Sporovi su realnost svakodnevnog poslovanja. Kada se dogode dobro je da se s njima i suočite te da pokušate sami upravljati okolnostima usmjerenim ka rješavanje spora. U tim situacijama uz pomoć posrednika – miritelja zasigurno će se pronaći osim jedne opcije za rješavanje spora još nekoliko načina na koje bi mogli unaprijediti poslovanje i urediti buduće međusobne odnose...(PS/SŠ)

Cjelokupni odgovor potražite u broju listopad  2015.  Poslovnog savjetnika. Više na linku.... 

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika.

Ukoliko ste pretplatnik Poslovnog savjetnika, pitanje možete postaviti putem telefona u za to predviđeno vrijeme, naši savjetnici rado će vam odmah odgovoriti i riješiti vaše nedoumice iz područja poreza, prava i radnih odnosa. NAPOMENA: savjetnici NE odgovaraju na pitanja iz područja računovodstva, npr. knjiženja u glavnoj knjzi, te na pitanja vezano uz popunjavanje raznih poreznih obrazaca. Na takva pitanja dajemo savjete u okviru pretplate na časopis "Računovodstvo i porezi u praksi".

Call centar možete koristiti dva dana u tjednu, ponedjeljkom i petkom, na posebnom broju telefona uz jedinstveni tajni pretplatnički PIN koji se nalazi na vašem R1 računu za uplaćenu godišnju pretplatu na Poslovni savjetnik.

Više informacija o pretplati na časopis Poslovni savjetnik i načinu korištenja savjetničkih usluga možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742 svakim radnim danom od 8 do 16 sati.

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox