Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Može li mirenje pomoći kod sukoba među zaposlenicima?

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito
Kao manager uspješnog tima suočen sam s narušenim međuljudskim odnosima između dvoje ključnih ljudi voditelja odjela. Posljedica njihove netrpeljivosti je sukob i ostalih zaposlenika u odjelima, neizvršavanje obveza i drugo. Kao njihov nadređeni vidim kako se obje osobe podjednako „krive“ , a problem moram riješiti pri čemu ne želim izgubiti bilo koje od dvoje stručnih radnika. Može li se postupak mirenja primijeniti i na rješavanje takve vrste sukoba? Pitanje je postavio čitatatelj iz Valpova, a odgovor daje savjetnik Poslovnog savjetnika, Stipe Šola.
Odgovor:
Mirenje se svrstava u alate koji se koriste u rješavanju sporova. Tradicionalno shvaćanje mirenja je izvansudsko i alternativno rješavanje sporova. Ipak, mirenje kao univerzalan institut svakako možete primjenjivati u rješavanju sukoba među zaposlenicima. Osobi (manager) koja je neposredno nadređena osobama koje su uključene u sukob ( zaposlenici) vrlo je teško, često i opasno rješavati sporove s pozicije moći (nadređenog). Takav način rješavanja sukoba može doprinijeti produbljivanju sukoba ukoliko se u rješavanju manager odredi bilo prema jednoj ili pak drugoj strani. Na ovaj način rješavanja sukoba često će imati za posljedicu da bi zaposlenici u sukobu tako donesena rješenja tumačili na svoj način, primjerice..... (SŠ)


Cjelokupni odgovor potražite u broju svibanj Poslovnog savjetnika. Više na linku.... 

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com.

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika. Više informacija možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox