Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Očuvanje radnih mjesta

Zbog kreditnih zaduženja tvrtke i nekoliko loših poslovnih odluka uprave društva suočen sam s potrebom otvaranja stečajnog postupka. Kao vlasnik društva uspio sam zadržati kupce i nastaviti poslovati putem nove tvrtke koju osnivam. Suočeni smo s problemom raskidanja radnih odnosa radnika i njihovim zapošljavanjem u novoj tvrtki. Radnici zapravo ne shvaćaju da na ovaj način mogu sačuvati radno mjesto. Kako im to objasniti?


Pitanje je postavio čitatelj R.U. iz Vinkovaca, a odgovor daje savjetnik Poslovnog savjetnika, Stipe Šola 
Odgovor: Kada se radi o upitnosti stabilnosti radnog mjesta tada smo svi po prirodi zabrinuti. Nepovjerenje radnika povećava njihovim osjećajem kako oni ničime nisu doprinijeli lošem poslovanju uprave. Čak što više isključivim krivcem u gotovo svim slučajevima poput vašega logično drže upravu društva. Njihovo nepovjerenje tim će biti i veće ukoliko bi im ista osoba koja ih je svojim poslovanjem dovela u situaciju da će ostati bez radnog mjesta voditi i u novom društvu. Radnicima kao i dosadašnjim dobavljačima trebat će... (PS/SŠ)

 

Cjelokupni odgovor potražite u broju listopad/2017.  Poslovnog savjetnika. Više na linku....  

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik 

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com 

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika.

Ukoliko ste pretplatnik Poslovnog savjetnika, pitanje možete postaviti putem telefona u za to predviđeno vrijeme, naši savjetnici rado će vam odmah odgovoriti i riješiti vaše nedoumice iz područja poreza, prava i radnih odnosa. NAPOMENA: savjetnici NE odgovaraju na pitanja iz područja računovodstva, npr. knjiženja u glavnoj knjzi, te na pitanja vezano uz popunjavanje raznih poreznih obrazaca. Na takva pitanja dajemo savjete u okviru pretplate na časopis "Računovodstvo i porezi u praksi".

Call centar možete koristiti dva dana u tjednu, ponedjeljkom i petkom, na posebnom broju telefona uz jedinstveni tajni pretplatnički PIN koji se nalazi na vašem R1 računu za uplaćenu godišnju pretplatu na Poslovni savjetnik.

Više informacija o pretplati na časopis Poslovni savjetnik i načinu korištenja savjetničkih usluga možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742 svakim radnim danom od 8 do 16 sati.
 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox