Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Posvojiteljski dopust za dijete od 9 godina

Radnica želi koristiti posvojiteljski dopust jer je posvojila dijete starosti 9 godina. Moramo li ovakav dopust odobriti s obzirom na starost djeteta, te kolikog bi trajanja bio uopće takav dopust?


Pitanje je postavio čitatelj L.O. iz Rijeke, a odgovor daje savjetnik Poslovnog savjetnika, Daniel Sever
Odgovor: Sukladno odredbama članka 36. Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama (Narodne novine br. 85/08, 110/08, 34/11, 54/13, 152/14.) osim majke i oca djeteta, te osim skrbnika, udomitelja ili druge fizičke osobe kojoj je odlukom nadležnog tijela dijete povjereno na čuvanje i odgoj…(PS/SŠ)

 

Cjelokupni odgovor potražite u broju svibanj 2016.  Poslovnog savjetnika. Više na linku....  

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik 

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com 

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika.

Ukoliko ste pretplatnik Poslovnog savjetnika, pitanje možete postaviti putem telefona u za to predviđeno vrijeme, naši savjetnici rado će vam odmah odgovoriti i riješiti vaše nedoumice iz područja poreza, prava i radnih odnosa. NAPOMENA: savjetnici NE odgovaraju na pitanja iz područja računovodstva, npr. knjiženja u glavnoj knjzi, te na pitanja vezano uz popunjavanje raznih poreznih obrazaca. Na takva pitanja dajemo savjete u okviru pretplate na časopis "Računovodstvo i porezi u praksi".

Call centar možete koristiti dva dana u tjednu, ponedjeljkom i petkom, na posebnom broju telefona uz jedinstveni tajni pretplatnički PIN koji se nalazi na vašem R1 računu za uplaćenu godišnju pretplatu na Poslovni savjetnik.

Više informacija o pretplati na časopis Poslovni savjetnik i načinu korištenja savjetničkih usluga možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742 svakim radnim danom od 8 do 16 sati.
 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox