Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Program mentorstva

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito

Zanimalo bi me koje su prednosti uvođenja programa mentorstva u poduzeće? Pitanje je postavio čitatelj Poslovnog savjetnika B.K. iz Dubrovnika, a odgovor daje savjetnica Poslovnog savjetnika, Nataša Rupčić. ODGOVOR: Program mentorstva može se definirati kao suradnički odnos između klijenta i mentora, pri čemu mentor koristi niz metoda i tehnika kako bi klijentu pomogao postići zajednički definirani set ciljeva. Programima mentorstva djeluje se na sustavno povećanje individualnih sposobnosti i radnih perfomansa na način da se osoba izlaže poslovima koji sadrže prilike za učenje te im se pri tom pruža pomoć kako bi što više naučili i znanja primjereno upotrijebili.

U takvom odnosu mentor može djelovati u svojstvu savjetnika koji pomaže otkrivati prepreke ostvarivanju ciljeva, experta koji savjetuje u području organizacijskih ili bihevioralnih promjena, facilitatora koji olakšava proces donošenja odluka osobi koja je preuzela novu ulogu ili odgovornost ili predstavljati kombinaciju navedenih uloga. Pritom im iskusnija osoba, odnosno mentor može pomoći uvidjeti načela i koncepte koji leže iza pojedinih radnih operacija, kako bi jačali osjećaj svrhovitosti rada. Treba napomenuti kako programi mentorstva imaju sklonost…

Cjelokupni odgovor potražite u broju siječanj/veljača 2014. Poslovnog savjetnika.

Više na linku.... http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savje...

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com.

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika. Više informacija možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742 PS/Z.R.

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox