Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Sistemsko promišljanje kroz pet minuta

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito

Poslovali smo s gubitkom i manager koji vodi naše obiteljsko poduzeće je na savjet konzultanta, zbog "smanjenog tržišta", otpustio 20% djelatnika, mahom starijih osoba. Isplivali smo iz minusa, no nakon godinu dana, loša motivacija i slaba inovativnost zaposlenika, te gubitak tehnološkog iskustva otpuštenih starih majstora nas je koštao i opet smo u minusu. Gdje smo pogriješili? Pitanje je postavio čitatelj Poslovnog savjetnika P.L. iz Zagreba, a odgovor daje savjetnik Poslovnog savjetnika, Vedran Kraljeta.   

ODGOVOR: Za detaljniji odgovor nemam dovoljno podataka, a izrečeno upućuje na slabosti nedovoljnog sistemskog promišljanja cjeline problematične situacije i intervencija. Zato vam predlažem da odgovorite na ovih pet pitanja da bi dijagnostika i kreiranje sadržaja i načina intervencija za promjene bili cjelovitiji i trajno uspješniji. U suprotnom riskirate djelovati s nepotpunim podacima, te daljnjim usložnjavanjem problemske situacije.

 Cjelokupni odgovor potražite u broju siječanj/veljača 2014. Poslovnog               savjetnika. Više na linku....

 http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik

 Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com.

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika. Više informacija možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742

PS/Z.R.

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

 

 


 

 

               

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox