Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Tajni kupci kao oči managementa

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik, te putem telefona renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito

Često nailazim na tvrtke koje koriste tajne kupce kako bi unaprijedile svoje poslovanje i prodaju. Mi smo isključivo proizvodna tvrtka i nemamo svoju maloprodajnu mrežu, no vjerujem da i u tom procesu sigurno ima prostora za napredak. Zanima me na koji način jedna takva proizvodna tvrtka kao mi možemo koristiti ovu metodu u svrhu poboljšanja prodaje?

Pitanje je postavio čitatelj M.A., iz Biograda na moru, a odgovor daje savjetnica Poslovnog savjetnika, Sanja Gomuzak.
Odgovor: Krivo je uvriježeno je mišljenje da je ova metoda korisna isključivo za maloprodaju te eventualno banke i autosalone, no evo odgovora kako mystery shopping koriste proizvođači, nositelji franšize i razni distributeri na prodajnim mjestima svojih partnera. Znajući da 75% odluka o kupnji kupac donosi na temelju razgovora s prodavačem na prodajnom mjestu, pitanja na koja im mystery shopping pruža odgovore su kako ti isti trgovci....(PS/SŠ)

Cjelokupni odgovor potražite u broju lipanj  2015.  Poslovnog savjetnika. Više na linku.... 

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika.

Ukoliko ste pretplatnik Poslovnog savjetnika, pitanje možete postaviti putem telefona u za to predviđeno vrijeme, naši savjetnici rado će vam odmah odgovoriti i riješiti vaše nedoumice iz područja poreza, prava i radnih odnosa. NAPOMENA: savjetnici NE odgovaraju na pitanja iz područja računovodstva, npr. knjiženja u glavnoj knjzi, te na pitanja vezano uz popunjavanje raznih poreznih obrazaca. Na takva pitanja dajemo savjete u okviru pretplate na časopis "Računovodstvo i porezi u praksi".

Call centar možete koristiti dva dana u tjednu, ponedjeljkom i petkom, na posebnom broju telefona uz jedinstveni tajni pretplatnički PIN koji se nalazi na vašem R1 računu za uplaćenu godišnju pretplatu na Poslovni savjetnik.

Više informacija o pretplati na časopis Poslovni savjetnik i načinu korištenja savjetničkih usluga možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742 svakim radnim danom od 8 do 16 sati.

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox