Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Vaša djeca i novac

Majka sam troje djece koja idu u osnovnu školu. Zanima me kada bi bilo dobro početi im davati džeparac i s njima razgovarati o novcu? Svoju dilemu oko novca i djece želi riješiti pretplatnica iz Zagreba. Moguće odgovore na dilemu predočit će joj savjetnica za financije časopisa Poslovni savjetnik, Inga Lalić.

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito

Odgovor: Mnogi se roditelji pitaju kada i kako bi bilo dobro učiti djecu štednji i vještini up ravljanja novcem. Zanima ih kada početi davati džeparac, koji iznos, trebaju li djeci plaćati za odlične ocjene u školi ili dodatni rad doma u smislu obavljanja kućanskih poslova, poput iznošenja smeća, košnje trave, pranja automobila, pomaganja mlađoj djecu u rješavanju zadaće i učenja i sl. Upravljanje novcem obiteljski je posao koji uključuje i roditelje i djecu. Djeca o novcu ne uče u školi i sve što će znati o novcu naučiti će promatrajući vas...(LP)

Cjelokupni odgovor potražite u broju svibanj Poslovnog savjetnika. Više na linku....

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik
Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com.

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika. Više informacija možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox