Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Zapošljavanje preko intervencije

Vodim odjel u firmi od oko 200 ljudi i direktor mi je rekao da zaposlim nećakinju čovjeka s kojim poslovno surađujemo i s kojim je on u dobrim odnosima. Želi da je zaposlim baš ja, jer je moj odjel najveći i tu će se nekako uklopiti. Ne volim nepotizam, želim zaposliti najbolje ljude, smatram da postoji rizik od zakonskih sankcija i ne bih sudjelovao u tome. Volio bih raditi svoj posao umjesto da ulazim u konflikte s direktorom oko ovog slučaja. Pretplatnik iz Zagreba treba savjet a pomoć će mu pružiti stručni savjetnik časopisa Poslovni savjetnik Davorin Belamarić.

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito

Odgovor: Ako bih vam morao odgovoriti u jednoj rečenici, ona bi glasila: nemojte zapošljavati ljude samo zbog intervencije, ali ih ponekad možete zaposliti unatoč intervenciji. Paradigma nepotizma glasi po prilici ovako: utjecajan čovjek državnog poduzeća zaposlio je nesposobnog rođaka umjesto sposobnijeg kandidata (ili čak izmislio nepotrebno radno mjesto). U privatnim poduzećima stvar je malo drugačija, jer manageri za svoje odluke ne odgovaraju javnosti nego vlasniku. Zbog toga privatna tvrtka može...(LP)

Cjelokupni odgovor potražite u broju svibanj Poslovnog savjetnika. Više na linku....

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik
Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com.

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika. Više informacija možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox