Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Zašto zapravo kupci kupuju?

Zašto zapravo kupci kupuju? Odgovor daje savjetnik Poslovnog savjetnika, Emil Pavić


Kako bismo došli do tog odgovora potrebno je vratiti se u prošlost kada je trgovina kao interakcija između ponude i potražnje bila jednostavna. Nakon primitivnih početaka i robne razmjene dolazi do korištenja posrednika u trgovini – novca. Novac je pridonio širokim mogućnostima razmjene što je rezultiralo pojavljivanjem prvih znakova konkurencije između ponuđača ali i novom raznovrsnijom ponudom. Kupci su tada stavljeni pred izbor i tu počinje prava priča moderne trgovine. Značajan iskorak bili su trgovački brodovi koji su plovili na rutama između Kine i Europe te su na taj način poticali razvoj međunarodne trgovine. Tada je novac bio zlato kao univerzalna valuta. Razvojem trgovine sposobni trgovci prepoznavali su potrebe tržišta – kupca……(PS/SŠ)

 

Cjelokupni odgovor potražite u broju rujan 2016.  Poslovnog savjetnika. Više na linku....  

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik 

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com 

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika.

Ukoliko ste pretplatnik Poslovnog savjetnika, pitanje možete postaviti putem telefona u za to predviđeno vrijeme, naši savjetnici rado će vam odmah odgovoriti i riješiti vaše nedoumice iz područja poreza, prava i radnih odnosa. NAPOMENA: savjetnici NE odgovaraju na pitanja iz područja računovodstva, npr. knjiženja u glavnoj knjzi, te na pitanja vezano uz popunjavanje raznih poreznih obrazaca. Na takva pitanja dajemo savjete u okviru pretplate na časopis "Računovodstvo i porezi u praksi".

Call centar možete koristiti dva dana u tjednu, ponedjeljkom i petkom, na posebnom broju telefona uz jedinstveni tajni pretplatnički PIN koji se nalazi na vašem R1 računu za uplaćenu godišnju pretplatu na Poslovni savjetnik.

Više informacija o pretplati na časopis Poslovni savjetnik i načinu korištenja savjetničkih usluga možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742 svakim radnim danom od 8 do 16 sati.
 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox