Susret gradonačelnika i poduzetnika: Kako povećati konkurentnost gradova?

Treći godišnji susret gradonačelnika i poduzetnika 48 sati, u organizaciji Udruge gradova i poslovnog tjednika LIDER, održat će se u petak 14. i subotu 15. listopada 2011. godine u Rovinju.

Susret gradonačelnika i poduzetnika želi pokazati potrebu za aktivnom ulogom gradova i tijela lokalne samouprave u poticanju poduzetničke djelatnosti. 

Na ovom skupu razgovarat će se o tome kako potaknuti poduzetništvo, povećati konkurentnost gradova, a predstavit će se i primjeri dobre prakse iz Hrvatske i inozemstva.

Primjeri iz prakse

Unutar panela Investicije u lokalnoj samoupravi govorit će Jim Clark koji će objasniti na koji način javni sektor stvara uvjete za buduća privatna ulaganja, koja se u Glasgowu do 2028. godine planiraju na raziniod 1,5 milijardi Eura. Također, unutar ovog panela bit će predstavljen i projekt iNAVIS pomorski inovacijski centar u Šibenku, koji se gradi u partnerstvu s norveškom tvrtkom Leiv Eiriksson koja posluje kao pokretač novih tvrtki, a od osnutka 1997. godine pokrenula je 230 tvrtki.

Unutar panela Zeleni gradovi, uz hrvatski primjeri koprivničke Šparne hiže, sudionici će imati priliku čuti o švedskom gradu Kalmaru koji će do 2030. godine u potpunosti će prestati koristiti fosilna goriva. Unutar preostala tri panela Inovativno poslovanje u gradovima, Od grada do destinacije i Investiranje u projekte E‐uprave bit će predstavljeni primjeri dobre prakse hrvatskih gradova poput kako je u Rijeci objedinjena naplata komunalnih usluga, što je napravio grad Ilok da u njega dolaze veliki turistički putnički brodovi, te kako Pula funkcionira kao grad. (PS/JK)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox