Svađe i nesuglasice: Raspala se Sanaderova obrana

Od troje odvjetnika koji su zastupali bivšeg premijera Ivu Sanadera na raspolaganju mu je ostao samo Goran Suić, a odvjetnici Jasna Novak i Ivan Lovrić otkazali su svoje punomoći, piše Večernji list.

Točno je da sam ostao sam. S obzirom na to da još uvijek nemam uvid u predmet, zasad je dovoljan samo jedan odvjetnik, rekao je Goran Suić.

Već se neko vrijeme nagađalo da bi Sanader mogao ostati bez dvoje ljudi ključnih za obranu. Naime,  bivši premijer nije uvažavao njihova mišljenja u pogledu angažmana u samom tijeku postupka te rješavanja nekih problema na sudovima izvan Hrvatske i Austrije, primjerice vezano za ljudska prava. Da se radi o ozbiljnim nesuglasicama između Sanadera i njegovih bivših odvjetnika postalo je jasno kada su se njihovi osjeti bivšem premijeru, ali i njegovoj obitelji, prorijedili.

Podsjetimo, Jasna Novak je bila jako angažirana u vrijeme odnošenja umjetnina iz kuće obitelji Sanader u Kozarčevoj, a kada Mirjana Sanader s računa nije mogla podizati sveučilišnu plaću upozoravala je na kršenje ljudskih prava.

Bivšeg premijera koji bi uskoro trebao biti ispitan u Austriji zbog izvlačenja novca iz državnih poduzeća, provizije Hypo banke od 3,5 milijuna kuna, popusta na struju Robertu Ježiću, vlasniku DIOKI grupe, jednom tjedno, u pratnji Mirjane Sanader posjećuje odvjetnik Goran Suić. Dok čeka izručenje Hrvatskoj Sanader se većinom oslanja na savjete bečkog odvjetnika Wernera Suppana. (jk)

 

 

Izvor: Večernji list, 5. travnja 2011.
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox