Svi dokazi protiv Sanadera zakoniti, uključujući i snimku iz restorana

Zamjenica ravnatelja USKOK-a Tamara Laptoš ustvrdila je da su svi dokazi protiv bivšeg premijera Ive Sanadera zakoniti, pa i snimka njegovog sastanka s predsjednikom uprave MOL-a Zsoltom Hernadijem u jednom zagrebačkom restoran za koju obrana tvrdi da je nezakonit dokaz koji se ne bi trebala pojaviti na suđenju.

USKOK je tu snimku predložio kao dokaz u slučaju Ina-Mol, za koji je danas optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo optužnicu koja Sanadera tereti da je zlouporabio premijerski položaj i primio 10 milijuna eura mita od Hernadija u zamjenu za prepuštanje upravljačkih prava u Ini.

Tužiteljica Laptoš kazala je da snimka za sada nije uvrštena u dokaze te da će se o tome odlučiti na pripremnom ročištu. Potvrdila je i da je USKOK sudu predložio spajanje postupaka u slučaju Hypo, u kojem je prošlog tjedna počelo suđenje, te Ina-Mol. O tome će naknadno odlučiti izvanraspravno vijeće Županijskog suda.

Sanaderova obrana ranije je izjavila da se ne protivi spajanju postupaka te ustvrdila da je od početka trebalo biti tako.

Radi stvaranja privida veće kriminalne količine vodi se pet postupaka, ali mogla su se voditi dva, kazao je član Sanaderovog braniteljskog tima Čedo Prodanović. (Hina/jk)

 

Foto: Antonio Bronic/PIXSELL

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox