Svjetski poznata hotelska grupacija koja je prisutna i na hrvatskom tržištu ulazi na zahtjevno tržište Saudijske Arabije

Jedna od vodećih svjetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je u prvom kvartalu prošle godine, uspješno konsolidirala vlasničku strukturu i preuzela većinsko vlasništvo i upravljanje dubrovačkim Hotelom Plat, nastavlja širiti svoje prisustvo na najluksuznijim destinacijama.


S Fondom za razvoj turizma Saudijske Arabije potpisala je Memorandum o razumijevanju na Međunarodnom forumu o investicijama u hotelijerstvu (IHIF) u Berlinu, čime su otvorena vrata investiranja u izgradnju luksuznih odmarališta u jednoj od najmoćnijih država Bliskog istoka.

Riječ je o strateškom koraku ka stvaranju novih potencijala u turističkoj ponudi koja je u Saudijskoj Arabiji u ogromnoj ekspanziji. U prilog tome govori činjenica da je Kraljevina postavila cilj da do 2030. privuče 150 milijuna turista, s obzirom na to da su prvobitni plan od 100 milijuna posjetilaca već ostvarili prošle godine.

Sporazum se, prije svega, odnosi na definiranje podrške potencijalnim investitorima, klijentima i partnerima iz industrije turizma i ugostiteljstva, u čemu Karisma grupacija ima značajno iskustvo. U njihovom impresivnom portfoliju nalaze se luksuzni hoteli u Latinskoj Americi, na Karibima i u Europi, kao i brendovi poput Nickelodeon Hotels & Resorts, Margaritaville Island Reserve®️ by Karisma, Margaritaville Beach Resort Ambergris Caye. Dio ponude na koju su ponosni predstavljaju i hoteli omiljeni u regiji kao što su BOR Hotel by Karisma na Zlatiboru, poznat po izuzetnoj usluzi, hrani i komforu o kojem se priča, i Azul Beach Resorts Montenegro by Karisma u Crnoj Gori.

Veliko nam je zadovoljstvo najaviti ulazak naše kompanije na tržište Saudijske Arabije. U planu je da s našim partnerima i lokalnim kompanijama izgradimo više hotela na ovom tržištu. Oslanjajući se na našu ekspertizu u planiranju, razvoju, posjedovanju i upravljanju all-inclusive i European Plan resortima širom sveta, predstavimo hotele s jedinstvenim konceptom. Želja nam je da nastavimo partnerstvo sa svjetski poznatim brendovima i donesemo novu ponudu za savršeni odmor u Kraljevini, rekao je Esteban Velasquez, CEO grupacije Karisma Hotels & Resorts.

Cilj Fonda za turistički razvoj je povezivanje svijeta s mogućnostima brzorastućeg sektora turizma Kraljevine Saudijske Arabije. Fond pruža financijsku i nefinancijsku podršku, kako međunarodnim privatnim investitorima, tako i domaćim malim i srednjim poduzećima i poduzetnicima.

Suradnja s grupacijom Karisma Hotels & Resorts omogućava nam da udruženim snagama istražimo izvodljivost financiranja i podržavanja inovativnih projekata koji će značajno doprinijeti rastu sektora turizma, istakao je Qusai Al-Fakhri, izvršni direktor Fonda za razvoj turizma Saudijske Arabije.

PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox