Terme Jezerčica otvorile novi vodeni park vrijedan 30 milijuna kuna

Terme Jezerčica u Donjoj Stubici otvorile su novi vodeni park i prošireni wellness i spa centar, investiciju vrijednu 30 milijuna kuna, a iz tih termi najavljuju i novu investiciju vrijednu 18 milijuna kuna u dogradnju još 50 soba u postojećem hotelu.

Nove hotelske sobe trebale bi biti dovršene iduće godine čime će se ponuda Termi Jezerčica zaokružiti na više od sto hotelskih soba, dok je današnjim otvorenjem novog vodenog kompleksa sa četiri nova bazena ponuda zaokružena na ukupno šest bazena.

Novi kompleks u Termama Jezerčica otvorio je ministar turizma Veljko Ostojić koji je istaknuo da će ta investicija Zagorju i njegovoj turističkoj ponudi dati novu dimenziju te pridonijeti ukupnoj konkurentnosti hrvatskog turizma.

Konkurentnosti nema bez novih investicija, čemu će, vjeruje Ostojić, pomoći i niža stopa PDV-a za turizam od 10 posto, koja će se primjenjivati od 1. siječnja iduće godine, ali i brojne druge mjere Vlade, Ministarstva turizma i drugih institucija.

Izvori financiranja u turizmu

Vlasnicu Termi Jezerčica Dubravku Lekić pozvao je da se primjerice javi u Hrvatsku banku za obnovu i razvoj koja je ove godine predvidjela milijardu kuna za kreditiranje turizma.

Do kraja ovog mjeseca Ministarstvo će objaviti popis svih izvora financiranja za turizam kao i natječaj Hrvatske turističke zajednice za dodjelu 13,5 milijuna kuna za potpore projektima u turistički nerazvijenim krajevima Hrvatske.

Ministar je najavio i da će novi zakon o poticanju ulaganja, koji se intenzivno dovršava, uz ostalo predvidjeti i povoljnije financijske uvjete za ulaganja u turističke smještajne kapacitete.

Cijeli kompleks Termi Jezerčica prostire se na površini od 3.400 metara četvornih, a po riječima direktorice tih Termi Martine Kovačić već sada imaju rasprodan svibanj te očekuju da će ove godine nastaviti lanjske uspješne rezultate. Prošle su godine te Terme ostvarile 13.200 noćenja, što je porast za 66 posto u odnosu na 2010. godinu, a ove su godine povećali broj zaposlenih na ukupno 66 zbog sve veće popunjenosti i posjećenosti. (Hina/jk) 

 

Foto: Matija Topolovec/PIXSELL

 

 

 


 

 

 


 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox