Troje zaposlenika ukralo 8 tona kave, a policija im ju je učinila gorkom

Nakon kriminalističke istrage, policija je osumnjičila dvojicu muškaraca za krađu oko 8 tona kave iz skladišta te trećeg muškarca zbog prikrivanja krađe, priopćila je primorsko-goranska Policijska uprava.

Riječanin (27) je osumnjičen da je, kao voditelj logističkog centra na području Kukuljanova, u blizini Bakra, u sklopu kojeg je carinsko skladište s kavom, od svibnja do kolovoza prošle godine, odnosio vreće u kojima je bilo po 60 kilograma kave. Vreće je najmanje pet puta vozio službenim automobilom do druge tvrtke u Kastvu, gdje ju je prodavao 44-godišnjemu Kastavcu za 6000 kuna po toni.

Policija sumnja da je kavu odnosio u dogovoru s 48-godišnjim skladištarem iz Bakra, koji je presipavanjem kave u više vreća prikrivao manjak. Osim toga, skladištar je također odnosio kavu koju je prodavao Kastavcu, utvrdila je policija. Ukupno je ukraden 8061 kilogram kave. Time su Riječanin i Bakranin oštetili trgovačko društvo u kojem su bili zaposleni, sa sjedištem u Zagrebu, za 70.821 kunu. Sva trojica počinitelja kazneno su prijavljeni Općinskome državnom odvjetništvu u Rijeci.(Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox