U cilju proširenja portfelja kućanskih aparata za luksuzno tržište Samsung Electronics America preuzima tvrtku Dacor

Tvrtka Samsung Electronics America objavila je da je postignut konačni dogovor o preuzimanju tvrtke Dacor®, vodećeg američkog brenda u kategoriji luksuznih kućanskih aparata. Ova akvizicija potvrđuje kontinuirano ulaganje tvrtke Samsung u tržište kućanskih aparata i proširenje njezinog portfelja na ultra-premium kućanske aparate pod Dacor brendom.

Osnovana od strane Stanley M. Josepha, tvrtka sa sjedištem u Kaliforniji dizajnira i proizvodi luksuzne kućanske aparate od 1965. godine te se pozicionirala kao pouzdana i vodeća u svojoj industriji. Po završetku preuzimanja, Dacor će postati podružnica tvrtke Samsung Electronics America. Tvrtka Dacor će zadržati svoj korporativni identitet i brend, bez značajnih promjena u poslovanju i proizvodnji smještenima u SAD-u.

– Dacor isporučuje inovativne proizvode tržištu luksuznih kućanskih aparata više od 50 godina. – izjavio je Boo-Keun Yoon, izvršni direktor sektora potrošačke elektronike tvrtke Samsung Electronics i dodao – Želimo dobrodošlicu Dacor timu u Samsungovu obitelj i veselimo se primjeni njihove stručnosti na tržištu luksuznih kućanskih aparata, kao i održavanju njihovog kontinuiranog uspjeha u Sjevernoj Americi.

– Samsung je renomirana globalna organizacija i ne možemo biti sretniji što dijelimo svoju obiteljsku tvrtku s njima. Oduševljeni smo što ćemo biti dio uistinu velike globalne tvrtke – izjavio je Michael Joseph, predsjednik odbora tvrtke Dacor. .

– Cijela Dacor obitelj je izrazito sretna zbog pridruživanja tvrtki Samsung – izjavio je Chuck Huebner, izvršni direktor i predsjednik tvrtke Dacor te dodao –  Uz globalni ugled tvrtke Samsung, njezinu financijsku snagu i vodeću poziciju na tržištu, koji će nam omogućiti bolje i brže zadovoljavanje zahtjeva naših korisnika visoke klase i maloprodajnih partnera, očekujemo ubrzanje našeg rasta.

Kao vodeći na tržištu ultra-premium kućanskih aparata, inovativni proizvodi vrhunske kvalitete tvrtke Dacor su primili mnogobrojna prestižna priznanja uključujući GOOD DESIGN™, Kitchen & Bath Industry Show (KBIS) Best in Show, Digital Trends Best of Consumer Electronics Show (CES) Home Award, i još mnoga druga. Dacor je također prvi i jedini veliki brand kućanskih aparata preporučen od strane Master Chefs of Le Cordon Bleu, vrhunskog kulinarskog instituta sa sjedištem u Parizu. Portfelj Dacor proizvoda uključuje štednjake, ploče za kuhanje, zidne pećnice, hladnjake, uređaje za ventilaciju i očuvanje vina. Za više informacija o tvrtki Dacor i njezinim ultra-premium kućanskim aparatima posjetite www.dacor.com.

Samsung je najbrže rastući brand kućanskih aparata u Americi te nastavlja s isporukom proizvoda vrhunskog dizajna i neprikosnovene izvedbe. Uz jasan uvid u potrošačko tržište, Samsung redefinira kategoriju kućanskih aparata inovacijama koje pogoduju modernom životnom stilu korisnika za uistinu povezano iskustvo kućanstva..

(PS/Z.R.)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox