U devet mjeseci turizam donio 6,3 milijardi eura

Foto: Shutterstock

Prihodi od turizma u prvih devet mjeseci 2012. godine iznosili su 6,27 milijardi eura, što je za 200 milijuna eura ili za 3,3 posto viši prihod od međunarodnih putovanja nego u istom razdoblju 2011. godine, podaci su Hrvatske narodne banke. 

Od početka 2012. godine smo najavljivali kako nam je cilj da ukupni primici od turizma budu između tri do pet posto veći u odnosu na godinu prije. Ovi podaci pokazuju da smo ostvarili cilj te da je trend porasta turističkog prometa pratio i planirani rast prihoda od turizma, komentirao je ministar turizma Veljko Ostojić podatke o ostvarenim prihodima od turizma, izvijestili su iz resornog ministarstva. Prošlu smo turističku godinu pripremili i odradili pravovremeno i kvalitetno, u suradnji javnog i privatnog turističkog sektora, a kada se na taj način pristupi poslu, uspjeh ne može izostati, kaže ministar Ostojić.

Ističe i kako će turistička 2013. biti izazovna, ali i još zahtjevnija godina. Za nju se još snažnije pripremamo nizom novih, inovativnih mjera i aktivnosti. U nju smo ušli s nižim PDV-om za turizam, a važna činjenica koja će je obilježiti bit će i ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Hrvatska će biti pod medijskom pozornošću svijeta i to moramo kvalitetno iskoristiti kako bismo se najbolje predstavili pred očima svjetske javnosti, naglašava ministar turizma.

Ministar Ostojić najavljuje kamo se ove godine, između ostalog, planira izraditi i satelitsku bilancu turizma, koja će egzaktno, po metodologiji po kojoj to rade ostale turističke zemlje, računati ukupne učinke turizma na nacionalno gospodarstvo. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox