U Istri tijekom blagdana oko 14 tisuća gostiju

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana u Istri će boraviti oko 14 tisuća gostiju koji bi u četrdesetak hotela - dvadeset velikih te dvadesetak malih obiteljskih, trebali ostvariti oko pedesetak tisuća noćenja, istaknuo je danas direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević. 

Po njegovim riječima, osim gostiju koji će boraviti u hotelima, očekuje se i dolazak onih koji u Istri imaju svoje vikendice, a koji će Novu godinu dočekati na gradskim trgovima. Broj noćenja u Istri bit će svakako veći s noćenjima koja će se ostvariti u malim hotelima, privatnom smještaju te agroturizmu i kućama za odmor, rekao je Ivošević i dodao kako se, kao i proteklih godina, najviše turista očekuje iz Italije, Slovenije, Austrije i Njemačke te domaćih gostiju koji rado borave u istarskome agroturizmu.

Po podatcima najvećih hotelijerskih tvrtki Maistre, Rivijere Adrije, Arenaturista, Lagune Novigrada, Istraturista i Plave lagune, samo će se u njihovim objektima ostvariti oko 38 tisuća noćenja od Božića do 2. siječnja, kada će se mnogi ponovno zatvoriti do uskrsnih blagdana.

Najviše gostiju najavila je porečka Plava laguna, koja nudi paket-aranžmane i proslavu Nove godine u tri hotela, među kojima je i obnovljeni Laguna Parentium. Od 23. prosinca do 2. siječnja očekuju oko 11 tisuća noćenja. U rovinjskoj Maistri očekuju oko osam tisuća noćenja, i to uglavnom gostiju s njemačkoga, talijanskoga i austrijskog tržišta. Od ostalih turističkih grupacija, Valamar očekuje oko 7600 noćenja, a pulski Arenaturist oko pet tisuća.

Blagdansko ozračje upotpunit će mnogi dočeci Nove godine na otvorenome koje organiziraju istarski gradovi u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox